Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eltonas Johnas kritikuoja talentų šou ir televizijos kuriamas žvaigždes

63 metų muzikos legenda Eltonas Johnas, kurio karjera tęsiasi daugiau nei keturis dešimtmečius, o per ją parduota 250 milijonų įrašų, negailestingai kritikuoja dabartinį šou verslą, teikiantį didesnį dėmesį televizijos projektų laikiniems atradimams, nei profesionalioms, laiko patikrintoms žvaigždėms.
Eltonas Johnas
Eltonas Johnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Aš nesu talentų šou gerbėjas. Manau, kad jei būčiau tokiame šou sudalyvavęs, mano karjera dabar nesitęstų, – žurnale „Radio Times“ mintimis dalijosi dainininkas. – Buvau gavęs kvietimą teisėjauti projekte „Amerikos dievaitis“, bet atsisakiau. Nenoriu būti televizijoje. Šis talentų projektas tapo nuobodus, smegenis paralyžiuojantis šou. Man patinka šio šou teisėjas Simonas Cowellas, bet tai, ką jis daro, yra tik televizinė pramoga.“

Didelę muzikinę patirtį turintis E.Johnas įsitikinęs, kad norint būti pripažintam, reikia eiti ne į televiziją, o atiduoti duoklę ir daug groti mažuose klubuose.

„Būdamas 17 metų, pradėjau groti grupėje, su Bernie Taupin ėmiau rašyti dainų tekstus, tačiau šešerius metus nesulaukiau sėkmės. Per laiką išgyvenau tiek pat nusivylimo dienų ir gavau skausmingų skiepų, kiek ir džiaugsmo akimirkų. Sukaupiau patirties, kurios neįmanoma nusipirkti“, – pabrėžė visame pasaulyje pripažintas muzikantas.

Nors scenos žvaigždė sutiko sudainuoti bendrą dainą su šou „Amerikos dievaitis“ nugalėtoja Alexandra Burke, jis įspėja, kad tokių televizijos projektų laureatų karjeros gali baigtis per naktį – užtenka išleisti vieną nesėkmingą dainą.

„Televizija tave staigiai padaro superžvaigžde, o tada tu turi išsilaikyti, kas yra labai sudėtinga. Susan Boyle buvo žavingas fenomenas, tačiau aš bijau, kad ji gali nesuprasti šou verslo žiaurumo“. – sakė E.Johnas.

Jo įsitikimu – tik keli šiuolaikiniai dainininkai gali tapti ilgalaikėmis žvaigždėmis.

„Lily Allen yra neapsakomai talentinga ir gali daryti, ką tik sugalvos – vaidinti, dainuoti, rašyti. Taip pat aš esu didelis Lady Gagos gerbėjas. Dar žaviuosi Amy Winehouse, – atvirai prisipažino legendinis dainininkas. – Labai svarbu, kad jos pačios sau kuria dainas ir nėra priklausomos nuo kažkieno kito malonės. Šiuolaikiniai dainų kūrėjai yra pakankamai tragiški – būtent todėl visi kūriniai skamba panašiai. Šiuolaikinis popsas nebėra įkvepiantis.“

Jo nuomone, patyrusioms žvaigždėms skiriama nepakankamai dėmesio, o tuo metu savo talento dar neįrodę šou verslo naujokai dėl milžiniškos televizijos galios yra vertinami kaip aukščiausio lygio žvaigždės (pavyzdžiui, televizijos šou „X Factor“ prie ekranų surenka 20 milijonų žiūrovų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius