Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fantastiniame veiksmo filme „Ties riba į rytojų“ su Tomu Cruise'u – unikalūs kadrai Londono Trafalgaro aikštėje

Per 100 mln. JAV dolerių kainavęs naujasis veiksmo filmų „Ponas ir ponia Smitai“ bei „Bornas: Sunaikinta tapatybė“ režisieriaus Dougho Limano darbas, fantastinė veiksmo juosta „Ties riba į rytojų“ (angl. „Edge of Tomorrow“) pagaliau pasiekė Lietuvos kino teatrus. Dėl šio grandiozinio filmo filmavimų trumpam net buvo uždaryta viena centrinių Londono susibūrimo vietų, turistų mėgstama garsioji Trafalgaro aikšte.
Tomas Cruise'as filme „Ties riba į rytojų“
Tomas Cruise'as filme „Ties riba į rytojų“ / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Didžiausioje Londono aikštėje buvo filmuojama svarbi juostos scena, kuriai „Ties riba į rytojų“ komandai ruoštis teko itin atsakingai, mat tokiam žingsniui iki šiol niekas nebuvo ryžęsis, o laiko išskirtinėje lokacijoje jie turėjo ypač mažai. Pagal D.Limano sumanymą tarp dviejų Trafalgaro aikštės fontanų turėjo nusileisti sraigtasparnis. Įdomu tai, kad šioje Londono aikštėje iki tol per visą istoriją, net karo metu, niekuomet nesileido sraigtasparnis. Kad įgyvendintų sudėtingą idėją, „Ties riba į rytojų“ kūrybinei grupei teko bendradarbiauti su Londono miesto valdžia, policija ir net Karališkosiomis oro pajėgomis. Trafalgaro aikštėje pastatus turinčios Kanados ir Pietų Afrikos Respublikos ambasados davė filmo autoriams leidimus prireikus filmuoti vaizdus nuo jų stogo.

VIDEO: Filmavimo akimirkas Londono Trafalgaro aikštėje

Įdomybės:

  • Filme matomas sraigtasparnis „Puma Eurocopter“ yra Karališkųjų oro pajėgų naudojamas sraigtasparnis, kurį pilotavo tikri kariai.
  • Sraigtasparnio sceną Trafalgaro aikštėje „Ties riba į rytojų“ komanda galėjo parepetuoti tik kartą ir be sraigtasparnio.
  • Sraigtasparniams neleidžiama skristi žemai virš Londono kuomet keičiasi karališkoji Bakingemo rūmų sargyba, mat triukšmas gali pabaidyti žirgus.
  • Iš viso Trafalgaro aikštėje buvo pastatyta 10 tikrų karinių automobilių ir 50 jų modelių fone, kad aikštė atrodytų tarsi karo zona.
  • Filmavimų metu Nacionalinė galerija sutiko nusikabinti reklamas nuo fasado, o žymieji Trafalgaro aikštės fontanai buvo išjungti.
  • Kuomet buvo filmuojami bendri aikštės vaizdai iš viršaus, didžiulė „Ties riba į rytojų“ komanda slėpėsi aikštėje esančiuose viešbučiuose ir restoranuose.
  • Filmavimas Trafalgaro aikštėje truko 3 valandas ir buvo baigtas 11 ryto.
  • „Ties riba į rytojų“ prodiuseriai paaukojo pinigų St. Martin’s in the Field bažnyčiai, kad ši neskambintų varpais filmavimo metu.
  • Sraigtasparnio nusileidimą įamžino 11 kamerų ant žemės ir ant pastatų stogų.
„ACME Film“ archyvo nuotr./Tomas Cruise'as filme „Ties riba į rytojų“
„ACME Film“ archyvo nuotr./Tomas Cruise'as filme „Ties riba į rytojų“

Netolimoje ateityje pasakojama „Ties riba į rytojų“ istorija yra dramatiška – ateivių rasė užpuola Žemę. Negailestingų priešų negali sunaikinti jokia kariuomenė. Misija išgelbėti pasaulį tenka mūšio lauke nepatyrusiam Viljamui Keidžui (akt. T.Cruise’as). Kartą žuvęs herojus pakliūna į laiko kilpą, dėl kurios jis priverčiamas vėl ir vėl išgyventi dieną prieš susirėmimą, besistengdamas pakeisti visa griaunančio karo eigą.

VIDEO: Filmo „Ties riba į rytojų“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius