-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmo „Hju Glaso legenda“ kūrėjui – Amerikos režisierių gildijos pagrindinis apdovanojimas

Meksikiečio kino kūrėjo Alejandro Gonzalezo Inarritu viltys pelnyti „Oskarą“ padidėjo šeštadienį, kai Amerikos režisierių gildija (DGA) skyrė jam savo pagrindinį apdovanojimą, laikomą svarbia užuomina prognozuojantiems, kam atiteks šių metų JAV Kino akademijos apdovanojimai.
Alejandro Gonzalezas Inarritu
Alejandro Gonzalezas Inarritu / Scanpix nuotr.

A.G.Inarritu buvo pripažintas geriausiu režisieriumi už epo vertą keršto ir išgyvenimo istoriją „Hju Glaso legenda“, likus trims savaitėms iki kasmetinių Holivudo apdovanojimų sezono tviskančios kulminacijos.

Jis tapo pirmuoju režisieriumi, dukart iš eilės laimėjusiu pagrindinį DGA apdovanojimą: prieš 12 mėnesių A.G.Inarritu atsiėmė apdovanojimą už juodojo humoro komediją „Žmogus paukštis“. Prognozuojama, kad šis kino kūrėjas gali tikėtis dvigubos sėkmės ir per „Oskarų“ dalybas, nes Kino akademija pernai pripažino „Žmogų paukštį“ geriausiu filmu.

Scanpix nuotr./Alejandro Gonzalezas Inarritu
Scanpix nuotr./Alejandro Gonzalezas Inarritu ir Leonardo DiCaprio

52 metų A.G.Inarritu taip pat pelnė „Auksinį gaublį“ kaip geriausias režisierių už savo naujausią filmą, pasakojantį apie XIX a. kailinių žvėrelių medžiotoją Hju Glasą, kurį suvaidino Leonardo DiCaprio, taip pat pretenduojantis gauti „Oskarą“.

TAIP PAT SKAITYKITE:  Los Andžele išdalyti „Auksiniai gaubliai“: triumfavo „Hju Glaso legenda“

„Jaučiuosi susikuklinęs, nepaprastai laimingas, o labiausiai – nepaprastai dėkingas“, – A.G.Inarritu sakė kitiems kino kūrėjams, susirinkusiems viešbutyje „Hyatt Regency Century Plaza“ Los Andželo rajone Senčeri Sityje.

Scanpix nuotr./Alejandro Gonzalezas Inarritu
Scanpix nuotr./Alejandro Gonzalezas Inarritu

„Jaučiuosi tarsi būčiau apkabintas savo kolegų, dėl kurių žiema atrodo šiltesnė“, – pridūrė jis.

Apsiašarojęs A.G.Inarritu padėkojo savo velioniui tėvui, mirusiam prieš dvejus metus, taip pat daugeliui meksikiečių, dirbančių tame viešbutyje.

„Leiskit pasakyti – jie tikrai nėra tokie žmonės, kaip juos apibūdino Donaldas Trumpas“, – pareiškė jis, turėdamas omenyje JAV prezidento kampanijos žvaigždę respublikonų stovykloje, kuris itin neigiamai atsiliepė apie Jungtinėse Valstijose dirbančius imigrantus meksikiečius.

A.G.Inarritu pranoko britą režisierių Ridley Scottą, kuris buvo nominuotas geriausio režisieriaus apdovanojimui už kosminį trilerį „Marsietis“, pasakojantį apie Marse įstrigusį astronautą. Ta kino juosta taip pat laikoma viena iš pagrindinių pretendenčių pelnyti „Oskarų“ per ceremoniją, kuri vyks vasario 28 dieną.

TAIP PAT SKAITYKITE:  Paskelbti „Oskarų“ nominantai: lyderis – filmas „Hju Glaso legenda“ su Leonardo DiCaprio

„Marsietis“, kuriame pagrindinį vaidmenį sukūrė Mattas Damonas, sausį laimėjo du „Auksinius gaublius“: filmas buvo pripažintas geriausia komedija, o M.Damonas – geriausiu komedijos aktoriumi.

Tačiau 78 metų R.Scottas dar niekada nėra pelnęs pagrindinio apdovanojimo per DGA ceremoniją arba „Oskarų“ dalybas.

Pagrindiniam DGA apdovanojimui taip pat buvo nominuotas režisierius Tomas McCarthy už dramą apie seksualinį išnaudojimą Katalikų Bažnyčioje „Spotlight“; Adamas McKay – už „Didžiąją skolą“ apie nekilnojamojo turto įkeitimo krizę ir George'as Milleris, sukūręs distopinį futuristinį veiksmo filmą „Pašėlęs Maksas: įtūžio kelias“.

DGA apdovanojimai laikomi svarbia užuomina prognozuojant, kam gali pasisekti per Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų ceremoniją, ypač spėliojant dėl geriausio režisieriaus „Oskaro“.

Tai patvirtina pastarojo meto tendencijos: A.G.Inarritu tėvynainis Alfonso Cuaronas 2014 metais pelnė DGA pagrindinį apdovanojimą už kosminę dramą „Gravitacija“, o vėliau buvo pripažintas geriausiu režisieriumi per Kino akademijos ceremoniją.

Amerikietė aktorė ir komikė Jane Lynch tapo šeštadienį vykusios ceremonijos, tarp kurios 1 600 svečių buvo daug garsenybių, vedėja. Tarp pasirodžiusių scenoje buvo L.DiCaprio, M.Damonas, Rachel McAdams, Christianas Bale'as ir Ryanas Goslingas.

Per DGA ceremoniją buvo įteiktas naujas apdovanojimas už pasiekimus režisūroje šios srities debiutantui, kuriuo tapo britų rašytojas ir scenaristas Alexas Garlandas, pernai sukūręs mokslinės fantastikos filmą „Ex-Machina“.

Tuo tarpu „Hju Glaso legendai“ šis Holivudo apdovanojimų sezonas jau tapo itin sėkmingu: filmas pelnė tris „Auksinius gaublius“, o prieš savaitę L.DiCaprio buvo pripažintas geriausiu aktoriumi per 22-ąją Ekrano aktorių gildijos apdovanojimų ceremoniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius