Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Filmo „Ties riba į rytojų“ režisierius Doughas Limanas: „Tomas Cruise'as atrodė tarsi vaikas saldainių parduotuvėje“

Paskutinį gegužės penktadienį Lietuvą pasieks veiksmo filmų „Ponas ir ponia Smitai“ bei „Bornas: Sunaikinta tapatybė“ režisieriaus Dougho Limano naujasis darbas, fantastinis veiksmo filmas „Ties riba į rytojų“ (angl. „Edge of Tomorrow“). Pagrindiniams vaidmenims kino kūrėjas pasirinko žinomus aktorius Tomą Cruise'ą ir Emily Blunt. Doughas Limanas pabrėžė, kad „Ties riba į rytojų“ scenarijus jį sudomino savo dviguba linija.
Tomas Cruise'as filme „Ties riba į rytojų“
Tomas Cruise'as filme „Ties riba į rytojų“ / „ACME Film“ archyvo nuotr.

„Viena idėja – vykstantis ateivių puolimas, o kita – Tomo Cruise'o herojus, vėl ir vėl išgyvenantis tą pačią dieną. Ateiviai nugali žmones, nes jie gali pakartoti laiką ir kautis tol, kol laimės. Žmonijai, atrodytų, nėra galimybės išsigelbėti iki kol Tomo Cruise'o herojus neįgauna galios. Nenorėjau kurti filmo apie ateivių puolimą, mane labiau domino Tomo Cruise'o įkūnyto Bilo Keidžo kelionė“, – kalbėjo režisierius. Anot jo, pagrindinė idėja paprasta – nors žmogus negali pakeisti pasaulio ir kitų žmonių, jis gali pasikeisti pats. „Esmė – ne kelionė laiku ar grėsmę keliantys ateiviai, o žmogaus būsena ir išgyvenimai. Faktas, kad pakeitęs save gali pakreipti įvykius kita linkme, man buvo labai įdomus“, – pridūrė Doughas Limanas.

Sužavėjo Tomo Cruise'o elgesys

Kino kūrėjo teigimu, jį sužavėjo pagrindinio filmo aktoriaus Tomo Cruise'o požiūris į darbą.

„ACME Film“ archyvo nuotr./Tomas Cruise'as filme „Ties riba į rytojų“
„ACME Film“ archyvo nuotr./Tomas Cruise'as filme „Ties riba į rytojų“

„Tomas – viena ryškiausių Holivudo žvaigždžių, tačiau filmavimo aikštelėje jis taip neatrodo. Jis labai sunkiai dirba, labai rūpinasi filmo eiga, įkvepia kitus ir užkrečia entuziazmu. Tokių kaip jis daugiau nėra. Vienas iškalbingiausių faktų buvo tas, kad nors pasakiau jam atvykti aštuntą ryto, jis visuomet buvo vietoje 15 minučių anksčiau, o kai aš pradėjau pasirodyti anksčiau, jis atvykdavo dar anksčiau. Sunku patikėti, kad jis nusifilmavo šitiek filmų. Kai jį mačiau, Tomas atrodė tarsi vaikas saldainių parduotuvėje – toks didelis jo susidomėjimas darbu“, – pagyrų aktoriui negailėjo režisierius.

Anot Dougho Limano, žmonės dažnai pamiršta, kad Tomas Cruise'as garsus ne be priežasties – jis yra ypač talentingas aktorius. „Jis noriai mėgina naujoves, bet geriausia, dirbant drauge, buvo jo supratingumas. Jam pakanka duoti užuominą ir Tomas padarys viską taip, kaip reikia. Buvo akimirkų, kai jis suprato mane be žodžių. Taip dirbti – vienas malonumas“, – sakė jis.

„ACME Film“ archyvo nuotr./Tomas Cruise'as ir Emily Blunt filme „Ties riba į rytojų“
„ACME Film“ archyvo nuotr./Tomas Cruise'as ir Emily Blunt filme „Ties riba į rytojų“

Daug dėmesio moterims

Vienas išskirtinių Dougho Limano bruožų – jo filmuose herojėms-moterims skiriamas išskirtinis dėmesys. Juostoje „Ponas ir ponia Smitai“ Angelinos Jolie įkūnyta ponia Smit pranoksta savo vyrą, o juostoje „Bornas: Sunaikinta tapatybė“ akcentuojamas ne tik pats Bornas, bet ir ką reiškia būti jo mylimąja.

„Filme „Ties riba į rytojų“ aktorė Emily Blunt personažas turi įdomią istoriją: ji turėjo supergalią, būtent ji tapo unikalia kare, galėjusia pakeisti karo eigą, ir nuo jos priklauso, ar Tomo Cruise'o herojus pažabos naujus sugebėjimus. Ritos Vrataski pasakojimas labai stiprus, tačiau jis puikiai susilieja su Bilo Keidžo istorija. Žinoma, buvo galima su Emily Blunt vaidinti pakviesti nežinomą aktorių, pasakojimas būtų puikus, bet man patinka dviejų stiprių herojų žaismas“, – teigė garsus kino kūrėjas.

Šįkart mirtis ne pabaiga, o žingsnis tobulėjimo link. Veiksmo filmas „Ties riba į rytojų“ 3D formatu su T.Cruise‘u ir E.Blunt  Lietuvos kino teatrus pasieks nuo gegužės 30 dienos.

VIDEO: Filmo „Ties riba į rytojų“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius