Fotografas iš Niujorko Lelandas Bobbé fotosesijoje parodė tikrąjį transvestitų veidą

30 metų fotografijos pasaulyje besisukantis niujorkietis Lelandas Bobbé pristatė fotosesiją „Half-Drag“, kuri sulaukė išskirtinio dėmesio visame pasaulyje. Šiuo savo darbu fotografas norėjo parodyti, kaip atrodo transvestitai be makiažo, tačiau svarbiausia, jis norėjo atkreipti dėmesį į tradiciškai visuomenės nustatytus lyčių vaidmenis. L.Bobbé specialiai portalui Žmonės.lt atsakė į kelis klausimus apie prieštaringai vertinamą fotosesiją.
Jessica Payge Daye
Jessica Payge Daye / Lelando Bobbé nuotr.

„Norėjau pamatyti, kaip nuotraukose atrodytų įamžintas žmogus, kuris yra pusiau vyras, pusiau moteris. Pirmiausia pagalvojau apie transvestitus, nes jie yra vyrai, kurie naudoja makiažą ir tvarkosi plaukus. Jie buvo idealiausi mano fotografijų objektai“, – teigė fotografas.

Kaip pasakojo Lelandas, nufotografuoti visus savo personažus jam užtruko metus. Iš viso prieš kamerą stojo 60 transvestitų. Su kokiais didžiausiais iššūkiais jam teko susidurti fotosesijos metu? „Didžiausiais iššūkis buvo plaukai. Buvo sunku padaryti taip, kad šukuosena gražiai atrodytų toje pusėje, kurioje yra vaizduojamas moters veidas, tačiau reikėjo padaryti ir taip, kad nesimatytų plaukų vyriškoje veido pusėje“, – atviravo niujorkietis.

Fotografas džiaugėsi, kad reakcija paviešinus nuotraukas buvo fantastiška. Žmonės liko sužavėti nuotraukomis. „Turėjau lūkesčių ir jie buvo išpildyti su kaupu. Fotosesija sulaukė ypatingo dėmesio, apie ją buvo rašoma net 30 šalių. Niekada nesitikėjau tokios reakcijos“, – kalbėjo L.Bobbé.

Iš kur fotografas semiasi įkvėpimo? „Mano įkvėpimas kyla iš vidaus. Mane įkvepia rokenrolas, Miles Davis ir žinomi filmai. Mano kuriami portretai yra paprasti, tačiau labai ryškūs ir įsimenantys. Nors nuotraukose įamžinti skirtingi vaizdai, tačiau jie beveik visada yra pateikiami vienu būdu – mane labiausiai atspindinčiu. Pastebėjau, kad tos nuotraukos, kurios yra sunkiau padaromos ir kuriose įamžinti nelabai populiarūs dalykai, yra pačios geriausios“, – teigė fotografas.

Lelando Bobbé nuotr./Miss Fame
Lelando Bobbé nuotr./Miss Fame

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius