-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grupė A-HA atsisveikins su gerbėjais

Norvegų synthpop stiliaus grupė A-HA pranešė, kad rengiasi tarti „sudie“ savo gerbėjams visame pasaulyje ir ruošiasi paskutiniajam – atsisveikinimo turui.
Grupės „A-HA“ vokalistas
Grupės A-HA vokalistas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „A-HA“

Trijų vyriškių – Morteno Harketo, Magne Furuholmeno ir Paulo Waaktaar-Savoy – grupė sulaukė fantastiškos sėkmės popmuzikos pasaulyje. Trijulė buvo aktyvi beveik tris dešimtmečius.

Kaip rašoma oficialiame grupės tinklalapyje, A-HA muzikos pasaulyje devintajame dešimtmetyje tapo tikru fenomenu ir įkvėpė tokių šiandienos atlikėjų kaip „Coldplay“ ar Kanye Westo, „Oasis“ ir net Robbie Williamso kūrybą.

Grupė, sulaukusi sėkmės visame pasaulyje, kuriam laikui buvo nutilusi ir į sceną po 7 metų pertraukos grįžo 1999-aisiais kiek pakeitusi kryptį, nutolusi nuo ją išgarsinusio synthpop stiliaus.

Kolektyvo nariai pranešė, kad naujausiu albumu „Foot of The Mountain“, kuris sulaukė tiek kritikų pripažinimo, tiek komercinės sėkmės, nori baigti karjerą.

Grupės padėka gerbėjams: „Mes išgyvenome tikrą nuotykių pilną istoriją ir turėjome net ilgesnę ir sėkmingesnę muzikos karjerą, nei daugelis galėjo tikėtis. Pasitraukdami dabar turėsime galimybę įsitraukti į kitas svarbias gyvenimo sritis – labdarą, politiką ar kitką. Žinoma, visiškai nepamiršime meno ir muzikos. Išeiname į pensiją kaip grupė, o ne kaip asmenybės. Pokyčiai niekada nebūna labai lengvi, kur kas lengviau užsisėdėti vienoje vietoje. Mums atėjo laikas iš jos pajudėti.“

2010-aisiais sueina 25 metai, kaip išleistas A-HA platininiu tiražu parduotas debiutinis albumas „Hunting High & Low“. Ta proga grupė surengs paskutinį turą po pasaulį ir kitų metų gruodį koncertu Osle baigs savo veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius