Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Holivudo aktorė Ellen Page prisipažino esanti lesbietė

Holivudo aktorė Ellen Page, nominuota „Oskarui“ už vaidmenį filme „Džuno“, pareiškė esanti lesbietė per penktadienį Las Vegase vykusią homoseksualios orientacijos paauglių konferenciją.
Ellen Page
Ellen Page / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pavargau slapstytis ir pavargau meluoti nutylėdama“, – 26 metų aktorė sakė kalboje, kuri buvo audringai pasveikinta klausytojų per konferenciją „Laikas klestėti“, finansuojamą nevyriausybinės organizacijos „Human Rights Campaign“.

„Šiandien esu čia, nes esu homoseksuali. Ir dėl to, kad ... galbūt galiu kai ką pakeisti, – pridūrė E.Page. – Padėti kitiems gyventi lengviau ir galbūt turėti daugiau vilčių. Bet kokiu atveju, jaučiau turinti asmeninę pareigą ir atsakomybę visuomenėje“

E.Page, kuri 2007 metais suvaidino nėščią paauglę filme „Džuno“, taip pat sukūrė vaidmenis kino juostose „Pradžia“, „Į Romą su meile“ ir „Iksmenai: žūtbūtinis mūšis“.

Šiuo metu E.Page filmuojasi dramoje „Freeheld“ apie vėžiu sergančią policijos detektyvę, kovojančią, kad jos pensiją paveldėtų lesbietė partnerė.

E.Page savo kalboje sakė daugelį metų kentėjusi, nes bijojo paviešinti savo orientaciją.

„Nukentėjo mano dvasia, psichinė sveikata ir mano santykiai, – pareiškė ji. – Stoviu čia šiandien su jumis visais – kitapus viso to skausmo.“

Lesbiečių, gėjų, biseksualų ir lytį pakeitusių asmenų teises ginanti „Human Rights Campaign“, paskelbusi E.Page kalbą savo tinklalapyje, pasveikino aktorę, užbaigusią „giliai asmenišką ir didelių pastangų reikalaujančią kelionę“.

E.Page savo kalboje taip pat gyrė kitus žmones, panašiai paviešinusius savo orientaciją – tokius kaip amerikietiškojo futbolo žaidėjas Michaelas Samas, kuris šį mėnesį paskelbė esantis gėjus. Jis gali tapti pirmuoju savo homoseksualumo neslepiančiu Nacionalinės futbolo lygos žaidėju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius