Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Holivudo aktorius Seanas Pennas prisidėjo prie pastangų išvaduoti Irane kalintus amerikiečius

JAV kino aktorius Seanas Pennas buvo prisidėjęs prie pastangų įtikinti Iraną paleisti du kalinamus amerikiečius, kurias šią savaitę vainikavo sėkmė, ir asmeniškai prašė Venesuelos lyderio Hugo Chavezo įsikišti į šį reikalą, penktadienį nurodė vienas šaltinis, artimas šių kalinių paleidimo procesui.
Seanas Pennas
Seanas Pennas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Seanas Pennas

Po to, kai Teheranas ketvirtadienį paleido Shane'ą Bauerį ir Joshą Fattalį, kaltintus šnipinėjimu, paaiškėjo daugiau detalių apie pastangas užtikrinti jiems laisvę, prie kurių prisidėjo Jungtinės Tautos (JT), Irakas, Omanas, taip pat H.Chavezas, kuris dažniausiai įnirtingai kritikuoja JAV politiką.

Venesuelos užsienio reikalų viceministras ketvirtadienį sakė naujienų agentūrai „Reuters“, kad H.Chavezas užtarė kalinamus amerikiečius prieš savo sąjungininką Irano prezidentą Mahmoudą Ahmadinejadą, kai jį informavo apie šią problemą draugai iš JAV „intelektualinių sluoksnių“.

„Amerikos „intelektualas“, kuris jį supažindino su šiuo reikalu, buvo S.Pennas, – šaltinis sakė „Reuters“. – Pennas buvo smarkiai įsitraukęs į šią bylą... Jis prieš kelis mėnesius buvo atskridęs į Karakasą, kad informuotų apie ją Chavezą, ir šis ėmėsi ja rūpintis.“

Irano saugumas Sh.Bauerį, jo sužadėtinę Sara Shourd ir jų artimą draugą J.Fattalį 2009 metų liepą suėmė netoli Irako ir Irano sienos. Irano valdžiai jie sakė, kad keliaudami po Iraką paklydo. Iranas apkaltino amerikiečius šnipinėjimu.

S.Shourd buvo leista išvykti į namus 2010 metų rugsėjį dėl sveikatos problemų.

Šiemet rugpjūtį teismas Sh.Baueriui ir J.Fattaliui skyrė aštuonerius metus kalėjimo už šnipinėjimą.

S.Pennas, kuris aktyviai domisi politikos ir socialinėmis problemomis, pelnė geriausio aktoriaus „Oskarus“ už vaidmenis režisieriaus Clinto Eastwoodo 2003 metų dramoje „Mistinė upė“ ir 2008 metų filme „Milkas“, kuriame pasakojama apie nužudytą gėjų politiką Harvey Milką.

Šis aktorius, scenaristas ir kino režisierius griežtai kritikavo ankstesnio JAV prezidento George'o W.Busho administraciją, taip pat prisidėjo prie pastangų suteikti humanitarinę pagalbą nukentėjusiems nuo katastrofiško žemės drebėjimo Haityje ir uragano „Katrina“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius