Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Holivudo žvaigždei Banderasui sukako 50 metų

Ispanijoje gimęs Jose Antonio Dominguezas Banderasas, kuriam antradienį sukako 50 metų, paauglystėje svajojo apie profesionalaus futbolininko karjerą.
Aktorius Antonio Banderasas
Aktorius Antonio Banderasas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Holivudas

Tačiau dėl patirtos kojos traumos jis buvo priverstas atsisakyti šių planų ir pradėjo aktoriaus karjerą, atnešusią šlovę Holivude.

A.Banderasą, aktoriaus karjerą pradėjusį Ispanijos teatro scenoje, vėliau išgarsino vaidmenys didžiulės sėkmės sulaukusiose juostoje, tokiose kaip „Desperado“, „Zoro kaukė“ (The Mask of Zorro), taip pat animaciniai filmai apie Šreką, kur jis įgarsino Batuoto Katino personažą.

Minint šio aktoriaus gyvenimo pusės šimtmečio sukaktį agentūra WENN pateikia dešimt įdomių faktų apie jį:

– A.Banderaso tėvas Jose Dominguezas buvo Ispanijos sukarintos policijos  pareigūnas.

– Daug vilčių teikusi A.Banderaso karjera futbolo aikštėje nutrūko, kai jis būdamas 14 metų susilaužė koją. Tačiau aktorius iki šiol labai domisi sportu ir, kaip pranešama, yra Madrido „Real“ bei savo gimtojo miesto Malagos futbolo klubo gerbėjas.

– Jo vardu yra pavadintos vyriškos ir moteriškos parfumerijos linijos, kurias aktorius asmeniškai išmėgina, prieš prekėms patenkant į parduotuves.

– A.Banderasas yra Dickinsono koledžo Pensilvanijoje garbės daktaras.

– A.Banderasas palikimas pramogų pasaulyje buvo įamžintas 2005 metais, kai Holivudo Šlovės alėjoje buvo atidengta jo žvaigždė.

– A.Banderasas šiuo metu gyvena santuokoje su aktore Melanie Griffith, kuri jo žmona tapo 1996 metais. Jiedu augina 14 metų dukrą Stellą. Anksčiau aktorius buvo susituokęs su Ana G.Leza.

– Jis yra didelis amerikiečių kino kūrėjo Orsono Welleso (Orsono Veleso) ir jo filmų „Blogio prisilietimas“ (Touch of Evil) bei „Šaunieji Ambersonai“ (The Magnificent Ambersons) gerbėjas.

 – A.Banderasas turi puikų balsą ir kartu su britų dainininku Michaelu Ballu (Maiklu Bolu) įrašė dainą „Me and My Shadow“, kuri pateko į 2003 metais išleistą M.Ballo albumą „A Love Story“.

– Aktorius taip pat yra sumanus verslininkas: jam priklauso Ispanijoje veikiančios vyno daryklos „Anta Banderas“ 50 proc. akcijų. Ši kompanija specializuojasi raudono ir rožinio vyno gamyboje.

 – 2008 metais San Sebastiano tarptautiniame kino festivalyje A.Banderasui įteiktas apdovanojimas už viso gyvenimo pasiekimus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius