Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Hugh Laurie: 8 metai vaidinant daktarą Hausą buvo tikras košmaras

Paskutinė televizijos serialo „Daktaras Hausas“ (org. „House M.D.“) serija buvo parodyta beveik prieš metus – nuo tada aktorius Hugh Laurie džiaugiasi ramiu gyvenimu, apie kurį svajojo visus aštuonerius metus, kuomet buvo filmuojamas garsusis serialas, rašo „The Daily Mail“.
Hugh Laurie seriale „Daktaras Hausas“
Hugh Laurie seriale „Daktaras Hausas“ / TV3 nuotr.

53-ejų britų aktorius Hugh Laurie daktarą Hausą vaidino nuo 2004-ųjų. Jis buvo geriausiai apmokamas televizijos aktorius – viena „Daktaro Hauso“ serija jo kišenę papildydavo net 250 tūkst. svarų sterlingų (apie 1 mln. Lt, vienas sezonas turėjo vidutiniškai 22 serijas). Aktorius už charizmatiškojo gydytojo vaidmenį pelnė du „Auksinius gaublius“ (nominuotas buvo iš viso šešis kartus), taip pat šešis kartus buvo nominuotas „Emmy“ kaip geriausias televizijos aktorius.

Tačiau pasaulinis pripažinimas ir stulbinama profesinė sėkmė aktoriui daug laimės neatnešė – jis teigia, kad šitiek metų vaidinti tą patį personažą ir gyventi kitame žemyne negu jo šeima jam buvo tarsi košmaras. Devynerius metus H.Laurie gyveno Los Andžele, kur buvo filmuojamas serialas, o jo žmona su trimis vaikais liko Didžiojoje Britanijoje.

Hugh Laurie
Hugh Laurie

Aktorius viename interviu pasakojo, kad „Daktaro Hauso“ sėkmė jį ilgainiui patupdė į auksinį narvelį, o noras iš jo ištrūkti būdavo toks stiprus, kad kartais netgi kildavo minčių tyčia susižaloti, jog galėtų kelias dienas pailsėti nuo filmavimo aikštelės.

H.Laurie važinėdavo automobiliu tik užtamsintais langais, nustojo pats vaikščioti į parduotuves pirkti maisto, nes negalėjo pakęsti, kaip būriai paparacių ir smalsuolių fotografuoja, ką jis dedasi į pirkinių krepšelį.

„Dabar, kai jau praėjo šiek tiek laiko, visa tai skamba juokingai, – pasakojo H.Laurie. – Atrodo, na ir ką gi sunkaus aš dariau? Tiesiog su krūva žmonių pasakojau įdomias istorijas, kas gi čia jau taip blogai? Tačiau kartoti tą patį diena iš dienos, mėnesis iš mėnesio, metai iš metų... tai jau virsta košmaru.“

„Kartais būdavo tokių sunkių dienų, kad atrodė, jog nėra jokio būdo ištrūkti iš tos kasdienybės. Aš turiu labai griežtą darbo etiką, taigi niekada nevėluodavau į darbą, niekada nepraleisdavau filmavimų, niekada neskambinau ir nesakiau: man atrodo, man gripas, taigi neateisiu. Tačiau būdavo momentų, kai pagalvodavau: jeigu tik atsitiktų koks nelaimingas atsitikimas pakeliui į studiją ir gaučiau kelias laisvas dienas, kad pasveikčiau, kaip genialu tai būtų...“ – pasakojo aktorius.

Pasibaigus serialui aktorius grįžo į gimtinę, kur mėgaujasi įprastu gyvenimo ritmu. „Tikra palaima tiesiog išeiti pasivaikščioti su šunimi, paskaityti knygų, pasiklausyti muzikos“, – kalbėjo H.Laurie.

„Daktaro Hauso“ žvaigždė teigė abejojantis, ar kada nors gyvenime dar sugebės suvaidinti tokį emociškai sunkų personažą kaip Hausas. „Jeigu pasitaikytų toks pasiūlymas, tikrai nežinau, ar norėčiau ir ar psichologiškai pajėgčiau suvaidinti dar vieną tokį vaidmenį“, – sakė aktorius.

„Kai vaidinau Hausą, visą laiką turėjau vaikščioti ne su savo drabužiais, nešiojau ne savo piniginę su netikrais pinigais, turėjau raktus, kurie nieko nerakina, ir laikrodį, kuris nerodo tikrojo laiko“, – sakė H.Laurie, pridurdamas, kad dabar rinktųsi darbą už kadro.

TV3/Daktaras Hausas
TV3/Daktaras Hausas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius