Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Hugh Grantas: blėstantis niekšelio žavesys

Jį vadino pačiu žaviausiu Holivudo niekšeliu. Hugh niekada nebuvo panašus į aistringą meilužį, kokį nesunku įsivaizduoti išvydus Antonio Banderasą (49) ar Mickey Rourke’ą (57). Tačiau už vaiskiai mėlynas akis, kerinčią šypseną, nervingą jautrumą ir spinduliuojamą žavesį britą pamilo daug moterų ir gėjų.
Hughas Grantas
Hugh Grantas / Scanpix nuotr.
Temos: 1 Hugh Grantas

Tikrasis vardas, pavardė: Hugh Johnas Mungo Grantas.
Gimimo data, vieta: 1960 09 09, Londonas, Anglija. 49 m.
Šeima, kurioje gimė: gimė buvusio karininko, pardavinėjusio kilimus, ir mokytojos šeimoje; Hugho protėviai – anglų ir škotų kilmės aristokratai; turi vyresnį brolį Jamesą, kuris pasirinko bankininko profesiją.
Meilės nuotykiai: 1987–2000 m. gyveno su Elizabeth Hurley (41); 2004–2007 m. draugavo su milijonieriaus dukra, dviejų vaikų motina Jemima Khan (35); turėjo intymių santykių su aktorėmis Kasia Komorowicz (36), Sandra Bullock (45), dainininke Martine McCutcheon (33), buvusia garsaus golfo žaidėjo žmona Eimear Montgomerie (44), lengvojo kultūrizmo instruktore Dana Verbicka (30); 1995 m. aktorius suimtas už tai, kad automobilyje smaginosi su prostitute Divine Brown (40).
Šeiminė padėtis: nevedęs; neturi vaikų.
Pasiekimai: vienas iš garsiausių Didžiosios Britanijos aktorių; Venecijos kino festivalyje už vaidmenį filme „Maurice“ (1987) pripažintas geriausiu aktoriumi; 1994 m. Hughas pelnė pasaulinę šlovę suvaidinęs kino juostose „Ketverios vestuvės ir vienerios laidotuvės“ ir „Sirenos“; įsimintiniausi vaidmenys filmuose „Devyni mėnesiai“ (1995), „Noting Hilas“ (1999) „Bridžitos Džouns dienoraštis“ (2001; 2004), „Tai kur po velnių tie Morganai?“ (2009) ir kt.; su Elizabeth Hurley turi kino kompaniją „Simian Films“.

 

AOP nuotr./Hughas Grantas su Elizabeth Hurley
AOP nuotr./Hughas Grantas su Elizabeth Hurley

Moterų širdžių ėdikas

Hughui, kaip tikram niekšeliui, patinka daužyti moterų širdis. Jį dievinančių dailiosios lyties atstovių niekada netrūko. Žiniasklaida nuolat skelbė, kad Grantas jokiu būdu neatitinka svajonių vyruko idealo. Aktorius niekada neslėpė, kad jis, pasitaikius progai, iš vieno glėbio mielai peršoka į kitą. Visiškai nesvarbu, ar jis filmuojasi su Julia Roberts (42), ar Sandra Bullock (45), ar Renee Zellweger (40), ar Sarah Jessica Parker (44) – Hughas Grantas visuomet susijaudina, kai filmuojamos intymios scenos. Žavusis britas seksualinės įtampos filmavimo aikštelėje nesuvaldo net ir tada, kai realiame gyvenime aktorė jo netraukia kaip moteris. Kartais Grantas režisieriaus paprašo pertraukėlės tam, kad galėtų pašalinti įtampą (kokiu būdu jis tai daro – paslaptis). Kino žvaigždė neslepia: „Aš įsimyliu beveik visas filmų partneres.“ 1995 m. aktorius areštuotas už tai, kad automobilyje jį oraliniu būdu tenkino tamsiaodė prostitutė. Ne sykį Hughas pastebėtas ir elitinių prostitučių baruose. Po daugelio metų aktorius prisipažino, kad jį visuomet traukė seksas su mažai pažįstamomis moterimis. Išsiskyręs su Elizabeth Hurley, Grantas per kelis mėnesius pakeitė net šešias meilužes. Su turtinga gražuole Jemima Khan jis gyveno trejus metus, tačiau nesiryžo jai pasipiršti. Pora išsiskyrė, nes Jemimai nusibodo Hugho įprotis sukti į kairę. Beje, šis širdžių ėdikas pasižymi išskirtine savybe – jis niekada nepamiršta buvusių merginų. Net prabėgus daugybei metų, tiek su Elizabeth, tiek su Jemima Grantas sugeba palaikyti puikius santykius.

Kodėl nevedęs?

Žurnalistai aktoriaus dažnai paklausia, kodėl jis vis dar nevedęs? Humoro nestokojantis Hughas visuomet turi ką atsakyti: „Pakviesti moterį į pasimatymą man nesunku, nes pinigai ir šlovė traukia silpnąją lytį. Esu gana dosnus, gana turtingas, visuomet moku už pietus. Nemanau, kad moteriai galiu pasiūlyti kažką ypatinga. Tiesa, moku žerti komplimentus, moku atkreipti moters dėmesį į gražius batelius vitrinoje, pasakyti, kokia šukuosena jai tiktų. Taigi šiuos dalykus išmanau neblogai. Be to, trylika metų gyvenau su Elizabeth Hurley...“
Grantas vis dar svajoja apie išskirtinį moterų dėmesį: „Tikrai nusipelniau to, kad dėl manęs iš proto kraustytųsi milijonai moterų. Noriu susitikinėti su pačiomis gražiausiomis merginomis ir žinoti, jog jos dėl manęs pasiryžusios padaryti bet ką.“ Gal tai viena iš priežasčių, kodėl aktorius nesiryžo vesti? Juk vedęs vieną, jis nuviltų begales kitų...

 

AOP nuotr./Hughas Grantas su Jemima Khan
AOP nuotr./Hughas Grantas su Jemima Khan

Bijo vaikų

Dar viena priežastis, kodėl Hughas nenori kurti šeimos – vaikų baimė. Manoma, kad dėl to iširo ir 13 metų trukęs aktoriaus romanas su žaviąja Hurley. Visą laiką jis tvirtino nekenčiantis klykiančių ir inkščiančių mažyčių žioplių, kurie, Holivudo žvaigždės manymu, gyvenimą sugeba paversti košmaru. Vėliau Grantas šiek tiek „pakeitė“ nuomonę apie vaikus: „Prieš gerą dešimtmetį negalėjo būti nė kalbos apie tai, kad tapčiau tėvu. Dabar turiu daugybę sūnėnų, dukterėčių, krikšto vaikų, tad po truputį man pradeda patikti mintis apie savus vaikus. Beje, man vis dar atrodo, kad kantrybės būti su vaikais man užtektų tik dešimčiai minučių per dieną, ir visiškai neįsivaizduoju, kaip su jais reikėtų praleisti 24 valandas per parą.“

Turi aštrų liežuvį

Hughas niekada nepraleidžia progos išsakyti aštrios nuomonės apie kolegas. Po „Bridžitos Džouns dienoraščio“ filmavimų apie kolegą Coliną Firthą (49) jis pasakė: „Šį tipą labai sunku pamilti. Colinas ligi šiol vaidina romantinėse komedijose, nors jis jau seniai iš jų išaugo. Manau, jam laikas eiti į pensiją.“ Įdomiausia, kad tokius žodžius apie kolegą pasakė žmogus, kuris už Firthą vyresnis lygiai viena diena.
Grantas, pirmą kartą filmavimo aikštelėje išvydęs specialiai Bridžitos Džouns vaidmeniui svorio priaugusią Renee Zellweger, išrėžė: „Dieve! Kokia ji stora! Nejaugi turėsiu su ja filmuotis?“ Laimė Renee neįsižeidė ir atminimui Hughui padovanojo keletą Bridžitos Džouns stiliaus kelnaičių su savo autografu.

Senas paniurėlis?

Viskas, kas gera ir malonu, kada nors baigiasi. Lygiai taip pat išblėso ir Hugho Granto, kadaise vadinto žaviausiu planetos meilužiu, šlovė. Kai dabar šis britas pasirodo viešoje vietoje, retai kas jį atpažįsta. Aktorius vis dažniau gailisi prabėgusios jaunystės. Kaip ir daugumai ne pačius maloniausius laikus išgyvenusių žmonių, savo nesėkmes britas bando užglaistyti daug valgydamas. Savaime aišku, Hughas priaugo antsvorio. Pamažu traukdamasis užmarštin, sustambėjęs, pasenęs ir nuolat niūriai nusiteikęs Grantas netgi rečiau šypsosi. Kažkas iš draugų aktoriui prasitarė, kad šypsena išryškina jo nudribusį pagurklį ir dėl to jis praranda dalį žavesio. Situaciją dar labiau pablogino jo paskutinis filmas „Tai kur po velnių tie Morganai?“ (2009), mat juosta nebuvo pelninga ir filmo kūrėjai net neuždirbo tiek pinigų, kiek sumokėjo Hughui Grantui.
Žiniasklaida vis rečiau šį aktorių pavadina žaviu, o gerbėjos dėl jo nebeplūsta miniomis į kino teatrus.

Aktorių visuomet traukė seksas su mažai pažįstamomis moterimis.

Įdomūs faktai:

•    Vaikystėje Hughas stipriai susimušė petį. Ligi šiol jo pažeistas sąnarys, gavęs didesnį krūvį, akimirksniu išnyra.
•    Oksfordo universitete aktorius sėkmingai baigė anglų literatūrą.
•    Grantas – ilgametis futbolo klubo „Fulham“ sirgalius, nors pats žaidžia tik golfą.
•    Britas dievina tvarką. Jis mėgsta, kai viskas būna sudėliota į vietas.
•    Kino žvaigždė dažnai lankosi pas psichoanalitiką, domisi psichologine ir ezoterine literatūra.
•    Vaikystėje jo muzikos mokytoja buvo kompozitoriaus Andrew Lloydo Weberio (61) mama.
•    Hughas laisvai kalba prancūziškai.
•    Grantas parausta, kai pamato besibučiuojančią porą. Jis yra drovus vyras.
•    Kai aktorius keikiasi, niekas į tai nereaguoja, nes keiksmažodžiai iš jo lūpų skamba juokingai.
•    Už lytinius santykius su prostitute Divine Brown jam teko sumokėti 1 180 JAV dolerių baudą ir buvo nuteistas dvejiems metams lygtinai.
•    Hughas įtrauktas į žurnalo „Empire “ seksualiausių ekrano žvaigždžių šimtuką.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius