-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Įdomus kino kūrėjų pasirinkimas: aktorę Rachel Weisz filme „Atpildas“ pakeitė į ją visai nepanaši Nicole Kidman

Būna atvejų, kai filmų kūrėjai nustebina vaidmeniui rinkdamiesi iš labai skirtingų aktorių – panašiai nutiko ir su filmu „Atpildas“ (angl. „The Railway Man“), kurio autoriams teko ieškoti pamainos Rachel Weisz. Aktorei buvo numatytas pagrindinio herojaus Erico Lomaxo, kurį skirtingu gyvenimo laiku įkūnijo aktoriai Jeremy Irvine'as ir Colinas Firthas, žmonos vaidmuo, tačiau jai pasitraukus iš projekto rolę atlikti buvo pakviesta Nicole Kidman.
Nicole Kidman ir Rachel Weisz
Nicole Kidman ir Rachel Weisz / „ACME Film“ archyvo nuotr./Žmonės.lt montažas

Atrodytų, šios dvi žinomos Holivudo aktorės turi nedaug bendra – jos nepanašios ne tik išvaizda, bet ir iki šiol ekrane dažniausiai kūrė gana skirtingo charakterio herojes. 46-erių Nicole Kidman geriausiai kino mėgėjams žinoma dėl šaltesnių, emociškai santūresnių vaidmenų. Ji taip pat išsiskiria savo net 180 cm ūgiu, modelio figūra, rusvais plaukais ir mėlynomis akimis. 44-erių Rachel Weisz – tikra jos priešingybė. Anglijos aktorė net 12 cm žemesnė už savo kolegę, jos plaukai tamsūs ir tankūs, o akys rusvos. Gerbėjai ją dieviną už nuoširdų juoką ir gerokai emocingesnius vaidmenis.

Nicole Kidman pakeitė Rachel Weisz filmo „Atpildas“ kolektyve dėl kolegės įsipareigojimų dalyvauti papildomuose filmų „Ozas: didingas ir galingas“ bei „Bornas. Palikimas“ filmavimuose. Tiesa, prisijungusi prie juostos aktorių gretų, bene garsiausia Australijos aktorė pakeitė savo įvaizdį. Ji naujajame filme pasirodo gerokai trumpesniais nei įprasta, tamsiais plaukais, jos šukuosena – su kirpčiukais. Viena, kas išties charakteringa Nicole Kidman išlieka, tai – jos stilius ir elegancija, kurią ji spinduliuoja ir filme „Atpildas“.

Aktorės įkūnyta Patty Lomax yra britų karininko Erico Lomaxo, japonų karo stovyklos belaisvio, dirbusio statant geležinkelį į Birmą, geriau žinomą Mirties geležinkelio vardu, žmona. Jos rolė tampa kertine filme tuomet, kai praėjus dešimtims metų po patirtų gniuždančių išgyvenimų vyras ryžtasi išsivaduoti nuo praeities šmėklų. Nicole Kidman tekusi rolė jautri – ji supratinga ir rūpestinga moteris, besistengianti padėti mylimajam atrasti ramybę.

Įvertinti Colino Firtho bei Nicole Kidman chemiją filme „Atpildas“ stebėdami jaudinančią ir sukrečiančią, tikrais įvykiais paremtą istoriją Lietuvos žiūrovai galės jau nuo liepos 18 dienos.

VIDEO: Filmo „Atpildas“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius