Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijos karalius Juanas Carlosas atsiriboja nuo savo žento

Karaliaus Juano Carloso žentas daugiau nebedalyvaus oficialiuose renginiuose, nes pradėtas tyrimas dėl jo verslo sandorių, pirmadienį pranešė Ispanijos karališkieji rūmai, siekdami išvengti kylančio skandalo.
Ispanijos karalius Juanas Carlosas
Ispanijos karalius Juanas Carlosas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ispanija

Sprendimas dėl princesės Cristinos sutuoktinio Inakio Urdangarino buvo priimtas abipusiu, karališkųjų rūmų ir I.Urdangarino, sutikimu, pranešė rūmų administracijos vadovas Rafaelis Spottorno per retą susitikimą su ispanų žiniasklaidos atstovais.

Pranešama, kad 43-jų I.Urdangarinas įtariamas nuo 2004 iki 2006 metų perpumpavęs lėšas, kurios buvo skirtos tuomet jo vadovaujamoms pelno nesiekiančioms organizacijoms.

Šie kaltinimai karališkosios šeimos atstovui pasigirdo pačiu netinkamiausiu metu, kai Ispaniją krečia ekonominė krizė, o nedarbas šalyje siekia 21,5 proc.

Oficialūs kaltinimai I.Urdangarinui nepateikti. Praėjusį šeštadienį jis paskelbė pareiškimą, kuriame apgailestauja dėl „žalos“, kurią pradėta byla padarė karališkiesiems rūmams, tačiau tikina, kad nieko bloga nėra padaręs.

R.Spottorno paragino žiniasklaidą laikytis nekaltumo prezumpcijos, o tyrimą atliekančius pareigūnus kuo greičiau paskelbti savo išvadas. Jis taip pat paskelbė, kad nuo šiol I.Urdangarinas nebedalyvaus jokiuose karališkos šeimos renginiuose ir oficialiose ceremonijose.

Ar princesė taip pat nuspręs atsisakyti karališkosios šeimos atstovės pareigų, kol kas nežinoma.

Dabar ši pora su keturiais vaikais gyvena Vašingtone, kur I.Urdangarinas dirba Ispanijos telekomunikacijų bendrovei „Telefonica“.

Nors teismo dokumentai iki šiol nėra paviešinti, tačiau Ispanijos žiniasklaida cituoja bylą tiriančius pareigūnus, pasak kurių, I.Urdaganrinas yra įtariamas pasisavinęs dalį iš 6 mln. eurų, kuriuos jo vadovaujamas fondas gavo iš Valensijos ir Balearų salų vietos valdžios už tokių renginių kaip sporto seminarai organizavimas.

Pranešama, kad pinigai atiteko I.Urdangarino vadovaujamoms verslo bendrovėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius