-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrinkite savo favoritą: kuris filmas verčiausias gauti „Oskarą“?

Jau ateinantį sekmadienį kino apdovanojimų sezoną vainikuos 88-ieji JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimai. Skaičiuojant paskutines dienas iki svarbiausio metų kino renginio, kviečiame pamėginti atspėti, kuris filmas šiemet bus paskelbtas geriausiu ir apdovanotas „Oskaro“ stalulėle.
Pretendentai į geriausio filmo „Oskarą“
Pretendentai į geriausio filmo „Oskarą“ / Kadrai iš filmų

Žmonės.lt kviečia pareikšti savo nuomonę ir pamėginti atspėti, kuris filmas gaus „Oskarą“ – apklausą rasite straipsnio apačioje!​

DIDŽIOJI SKOLA („The Big Short“)

Filmas „Didžioji skola“ yra apie 2007–2010 metų pasaulinę finansų krizę, kurią sukėlė JAV išduotos blogos nekilnojamojo turto paskolos. 

Ekscentriškas investuotojas Maiklas (jį vaidina Christianas Bale'as), studijuodamas akcijų rinkos dokumentus, pastebi neįtikėtiną dalyką: kad praktiškai visa JAV ekonomika laikosi ant antrinių nekilnojamojo turto paskolų, kurių menama vertė seniai viršijo realią vertę. Jis supranta, kad tėra tik laiko klausimas, kada nekilnojamojo turto rinkoje susiformavęs burbulas sprogs ir suvokia, kad iš šios situacijos galima pasipelnyti. 

Režisierius: Adamas McKay 

Aktoriai: Christianas Bale'as, Steve'as Carellas, Ryanas Goslingas, Bradas Pittas ir kt.

5 „Oskarų“ nominacijos: geriausias metų filmas, geriausias režisierius, geriausias antraplanis aktorius, geriausias adaptuotas scenarijus, geriausias montažas.

VIDEO: Filmo „Didžioji skola“ anonsas

ŠNIPŲ TILTAS („Bridge of Spies“)

Pagal tikrus įvykius sukurta istorija nukels į Šaltojo karo metus.

Rusijoje numušamas JAV žvalgybinis orlaivis, o jo pilotas paimamas į nelaisvę. Tuo tarpu specialieji JAV agentai sulaiko Sovietų Sąjungos šnipą (jį vaidina Markas Rylance'as) ir prasideda įnirtingas derybų procesas dėl įkaitų apsikeitimo. CŽV pagalbos kreipiasi į advokatą Džeimsą Donovaną (jį vaidina Tomas Hanksas), kuris privalo suvaldyti derybas su Sovietų Sąjunga taip, kad amerikiečiams nereiktų prarasti rusų šnipo, bet pavyktų išlaisvinti jų pilotą.

Režisierius: Stevenas Spielberg​as

Aktoriai: Tomas Hanksas, Markas Rylance'as, Alanas Alda ir kt.

6 „Oskarų“ nominacijos: geriausias metų filmas, geriausias antraplanis aktorius, geriausias originalus scenarijus, geriausia muzika, geriausias garsas, geriausias produkcijos dizainas.

VIDEO: Filmo „Šnipų tiltas“ anonsas

BRUKLINAS („Brooklyn“)

Ši romantinė drama nukelia į 1952 metus. Jaunai airei Eiliš (ją vaidina Saoirse Ronan) vyresnioji sesuo suorganizuoja kelionę į JAV. Kitoje Atlanto pusėje pradėjusi naują gyvenimą ir suradusi meilę, Eiliš sužino apie staigią sesers mirtį ir privalo sugrįžti namo pas sielvartaujančią motiną. Mergina privalo apsispręsti, kurioje šalyje toliau kurti savo gyvenimą – JAV, kur jos laukia mylimasis, ar tėvynėje, kur ji reikalinga vienai likusiai motinai.

Režisierius: Johnas Crowley​

Aktoriai: Saoirse Ronan, Emory Cohenas, Domhnallas Gleesonas ir kt.

3 „Oskarų“ nominacijos: geriausias metų filmas, geriausia pagrindinė aktorė, geriausias adaptuotas scenarijus.

VIDEO: Filmo „Bruklinas“ anonsas

PAŠĖLĘS MAKSAS: ĮTŪŽIO KELIAS („Mad Max: Fury Road“)

Po 30 metų pertraukos režisierius George'as Milleris sugrąžino „Pašėlusio Makso“ franšizę į pasaulio kino teatrus su trenksmu – naujoji istorijos dalis itin palankiai sutikta tiek kino kritikų, tiek žiūrovų, ir jau planuojama kurti jos tęsinius.

Ketvirtajame filme apie kelio kovotoją pašėlusį Maksą (jį vaidina Tomas Hardy) žiūrovai nukeliami į atšiaurią dykynę, kur nelikę žmogiškumo. Sulaukėję išlikę gyvieji be pasigailėjimo grumiasi dėl gyvybei būtinų dalykų, svarbiausia – vandens. Po žmonos ir sūnaus mirties vienas klajojantis Maksas privalo kovoti už išlikimą nesvetingame pasaulyje. 

Režisierius: George'as Miller​is

Aktoriai: Tomas Hardy, Charlize Theron, Nicholas Houltas ir kt.

10 „Oskarų“ nominacijų: geriausias metų filmas, geriausias režisierius, geriausia kinematografija, geriausias montažas, geriausias kostiumų dizainas, geriausias grimas, geriausias garso montažas, geriausias garsas, geriausi specialieji efektai, geriausias produkcijos dizainas.

VIDEO: Postapokaliptinio veiksmo filmo „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“ anonsas

MARSIETIS („The Martian“)

„Marsietyje“ Mattas Damonas įkūnija astronautą Marką Vatnį, kuris nepavykusios misijos metu Marso platybėse lieka vienui vienas. Jo kosminis laivas – sugadintas, o ryšys su NASA nutrukęs. Markas žino, kad net ir užmezgus ryšį, pagalba atkeliautų tik po ketverių metų, o kapsulė, kurioje jis užstrigo, sukurta palaikyti gyvybę tik mėnesį, todėl jam tenka panaudoti visas savo mokslines žinias ir pačiam sugalvoti, kaip Marse – planetoje, kurioje niekas neauga, užsiauginti maisto. 

Režisierius: Ridley Scott​as

Aktoriai: Mattas Damonas, Jessica Chastain, Kristen Wiig, Chiwetelas Ejioforas, Jeffas Danielsas ir kt.

7 „Oskarų“ nominacijos: geriausias metų filmas, geriausias pagrindinis aktorius, geriausias adaptuotas scenarijus, geriausias garso montažas, geriausias garsas, geriausi specialieji efektai, geriausias produkcijos dizainas.

VIDEO: Mokslinės fantastikos filmo „Marsietis“ anonsas

HJU GLASO LEGENDA („The Revenant“)

1823 metais patyręs keliautojas ir kailių medžiotojas Hju Glasas (jį vaidina Leonardo DiCaprio) vienos ekspedicijos metu akis į akį susiduria su nuožmiu lokiu. Nors jam pavyksta nukauti lokį, šis medžiotoją sužeidžia kone mirtinai. Vienintelė sunkiai sužeisto ir sąmonės netekusio Hju Glaso viltis – jo bendražygiai, tačiau jį slaugyti paskirtas Džonas Fidžeraldas (vaidina Tomas Hardy) ne tik palieka Hju likimo valiai, bet ir nužudo jo sūnų.

Atgavęs sąmonę, sunkiai sužeistas ir beginklis, vedamas vien nepalaužiamos valios ir keršto troškimo, Hju Glasas vienui vienas įveikia 300 km laukinėje gamtoje, kad atkeršytų savo skriaudėjui ir sūnaus žudikui.

Režisierius: Alejandro Gonzalezas Inarritu 

Aktoriai: Leonardo DiCaprio, Tomas Hardy, Willas Poulter​is ir kt.

12 „Oskarų“ nominacijų: geriausias metų filmas, geriausias režisierius, geriausias pagrindinis aktorius, geriausias antraplanis aktorius, geriausia kinematografija, geriausias montažas, geriausias kostiumų dizainas, geriausias grimas, geriausias garso montažas, geriausias garsas, geriausi specialieji efektai, geriausias produkcijos dizainas.

VIDEO: Filmo „Hju Glaso legenda“ anonsas

KAMBARYS („Room“)

Šiurpioje dramoje „Kambarys“ pasakojama sukrečianti motinos ir sūnaus pagrobimo istorija. Penkiametis Džekas gimė kambaryje ir tai – visas jo pasaulis, jo namai, jis nepažįsta gyvenimo už kambario durų. O štai jo mamai Džojai kambarys – pats baisiausias kalėjimas, kur ji pagrobta laikoma ir prievartaujama jau septynerius metus. Mama galiausiai sugalvoja planą, kaip jai su sūnumi pabėgti iš kambario, tačiau sugrįžę į normalų pasaulį, kuris Džekui – absoliučiai naujas ir labiau bauginantis nei senasis kambarys, abu sunkiai adaptuojasi.

Režisierius: Lenny Abrahamsonas​

Aktoriai: Brie Larson, Jacobas Tremblay, Seanas Bridgers​as ir kt.

4 „Oskarų“ nominacijos: geriausias metų filmas, geriausias režisierius, geriausia pagrindinė aktorė, geriausias adaptuotas scenarijus.

VIDEO: Filmo „Kambarys“ anonsas

SENSACIJA („Spotlight“)

Filme pasakojama tikra istorija, kuomet žurnalistinių tyrimų komanda iš dienraščio „Boston Globe“ sugebėjo atskleisti dešimtmečiais ne tik Bažnyčios, bet ir teisininkų bei politikų slėptą nusikaltimą – kunigų pedofilijos skandalą. Apie kunigų tvirkinamus vaikus žinojo daugelis Bostono gyventojų, tačiau nė vienas nenorėjo tuo tikėti. 

Režisierius: Tomas McCarthy​

Aktoriai: Markas Ruffalo, Michaelas Keatonas, Rachelas McAdams​ ir kt.

6 „Oskarų“ nominacijos: geriausias metų filmas, geriausias režisierius, geriausia antraplanė aktorė, geriausias antraplanis aktorius, geriausias originalus scenarijus, geriausias montažas.

VIDEO: Filmo „Sensacija“ anonsas

Taip pat kviečiame pareikšti savo nuomonę ir kitose „Oskarų“ apklausose:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius