-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijos premjero Silvio Berlusconi širdies draugė Ruby atsidūrė dėmesio centre per Vienos operos pokylį (nuotraukos)

Paauglė naktinio klubo šokėja Ruby, atsidūrusi su Italijos premjeru Silvio Berlusconi susijusio sekso skandalo centre, ketvirtadienį tapo Vienos operos pokylio, kuris yra vienas iš svarbiausių Austrijos elito renginių, žvaigždute.
Karima el Mahroug
Karima el Mahroug / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Televizijos operatoriams buvo nurodyta ignoruoti merginą, kurios tikrasis vardas – Karima el Mahroug, o Austrijos grietinėle vengė bet kokio kontakto su ja, tačiau vis tiek visų akys krypo į ją.

Maroke gimusi šokėja, pelniusi Rubicuori (širdžių ėdikės) pravardę, lydėjo Austrijos statybų magnatą Richardą Lugnerį ir sėdėjo jo ložėje su buvusiu televizijos serialo „Dalasas“ aktoriumi Larry Hagmanu.

Ilgą siuvinėtą suknelę vilkinti 18-metė sulaukė didžiulio žiniasklaidos susidomėjimo – fotografai būriavosi norėdami padaryti jos nuotraukų. Tuo tarpu viena pokylio debiutantė netgi paprašė Ruby pasirašyti ant jos puokštės.

Austrijos nacionalinei televizijai iš pradžių buvo nurodyta nefilmuoti Ruby, tačiau S.Berlusconi skandalas – pernelyg patraukli tema, kad mergina būtų išstumta iš akiračio, o juo labiau iš minčių.

Šio pokylio išvakarėse Ruby išsakyti komentarai taip pat privertė pašiurpti Vienos elitą.  „Nemoku šokti valso, – ji pareiškė žurnalistams, o dėl didesnio efekto padariusi pauzę ir nusišypsojusi pridūrė: – Moku tik pilvo šokį.“

Jau šimtus metu Vienos aukštuomenė šoka valsą, nepaisydama karų, recesijų ir bombas sprogdinančių anarchistų, nusistačiusių prieš turtingųjų dekadansą ir jį įkūnijančius pokylius.

Tačiau šiam elitui dar niekada neteko susidurti su 18-mete, kuriai, kaip įtariama, S.Berlusconi mokėjo už seksą, kai Ruby dar buvo nepilnametė. Dėl jos dalyvavimo Vienos pokylyje Austrijos dienraščiai į tolesnius puslapius nustūmė naujienas apie revoliuciją Libijoje ir kitus svarbius įvykius.Nemoku šokti valso. Moku tik pilvo šokį.

Į šį sąmyšį įsitraukė net įtakingas Vienos dvasininkas. Jis užtarė Ruby, pasiremdamas Šventuoju Raštu. Vis dėlto pokylio organizatoriai buvo pagrasinę neįsileisti merginą pakvietusio 78 metų ekscentriško milijonieriaus R.Lugnerio.

Nacionalinės televizijos programų direktorius nurodė operatoriams ir komentatoriams Ruby aplenkti iš tolo, bet šis draudimas išprovokavo televizijos darbuotojų protestus – jų nuomone, ši paauglė buvo svarbiausia pokylio žvaigždė.

Kai svečiai pradėjo žengti raudonuoju kilimu, draudimas komentuoti Ruby dalyvavimą, regis, iš dalies buvo užmirštas, nes pokylį nušviečiančios televizijos laidos vedėjai retkarčiais apie ją užsimindavo. Reportaže buvo parodyta, kaip ji atvyksta, tačiau merginos beveik nesimatė iš už paparacų būrio. Vėliau televizijos kameros krypo į ložę, kurioje Ruby sėdėjo su palydovais.

Vieno iš populiariausių Austrijoje savaitraščių „News“ viršelyje prieš pokylį buvo išspausdintas fotomontažas, kuriame R.Lugneris, dėvintis cilindrą ir fraką, pavaizduotas laikantis apkabinęs šykščiai apsirengusią Ruby. Nuotraukos antraštė skelbė: „Operos pokylį supa skandalas.“

Tuo tarpu naujienoms apie Libiją apėmusį sukilimą prieš Muamarą Kadhafi tebuvo skirta siaura eilutė kairėje „News“ viršelio pusėje.

Nekreipti dėmesio į šį skandalą reikštų nesuprasti, kokią vietą Vienos operos pokylis austrų širdyse.

Jis yra svarbiausias kasmečio pokylių sezono, trunkančio nuo rudens iki žiemos pabaigos, renginys. Šis renginys transliuojamas per televiziją, o milijonai žiūrovų stebi, kaip šampaną gurkšnojantys Vyriausybės lyderiai bičiuliaujasi su pramonės magnatais, sėdėdami puošniose ložėse aukštai virš Vienos valstybinės operos parterio, kuriame prie stalelių surinkę ne tokie turtingi ir įtakingi dalyviai. Šio pokylio pradžios pagrindinis akcentas – debiutančių valsas, atveriantis turtuolių ir garsenybių dukroms kelią į privilegijuotojo elito sluoksnius.

Kai kurios ankstesnės R.Lugnerio palydovės Operos pokylyje, tarp kurių buvo nemažai garsių Holivudo aktorių, taip pat buvo privertusios iš nuostabos pakelti antakius. 1999 metais šis verslininkas buvo pasirodęs su pornografijos filmų žvaigžde Dolly Buster, o prieš trejus metus – su gražuole amerikiete burleskos šokėja Dita von Teese.

Tačiau R.Lugnerio sprendimas pasirodyti su Ruby, kai jo draugijos atsisakė aktorė Bo Derek, buvo nepakenčiamas akibrokštas kai kam Vienoje, kur turtuolių vaikai iki šiol siunčiami į etiketo mokyklas.

Praeitą mėnesį S.Berlusconi buvo pateikti kaltinimai dėl to, kad jis esą mokėjo už seksą su Ruby, kai ji dar nebuvo pilnametė, o vėliau pasinaudojo padėtimi, kad ištrauktų ją iš policijos areštinės. Abu skandalo dalyviai neigia turėję lytinių santykių.

R.Lugneriui, kuris, kaip pranešama, sumokėjo už Ruby draugiją 40 tūkst. eurų (138 tūkst. litų), šis sąmyšis atrodo nesuprantamas.

„Jeigu ji patiko Berlusconi, ji yra tinkama ir Operos pokyliui“, – verslininkas sakė „News“. Tuo tarpu pokylio organizatorė Desiree Treichl-Stuergkh pareiškė, kad Ruby yra „prostitutė, susijusi su vykstančiu teismo procesu prieš Berlusconi“, todėl laikytina nepageidaujamu asmeniu.

Aristokratė žurnalistė pridūrė, kad R.Lugneris negaus ložės operoje per ateinančių metų pokylį, o jos biuras sulaukė svarbių puotos dalyvių paklausimų, kaip jie galėtų išvengti būti nufilmuoti arba nufotografuoti su paaugle marokiete.

D.Treichl-Stuerkh pirmtakė Lotte Tobisch sakė, kad Ruby dalyvavimas „žlugdo Operos pokylį“, o Austrijos nacionalinio transliuotojo programų direktorius Wolfgangas Lorenzas perspėjo, kad ši „šventė virsta kekšių baliumi“.  Neabejotina, jog man tai bus nuostabi patirtis, ir esu labai dėkinga, kad galiu dalyvauti.

Kita vertus, Operos pokyliuose dalyvaujantis Vienos Šv.Stepono katedros klebonas Antoni Faberis palaikė Ruby. Duodamas interviu laikraščiams, dvasininkas perspėjo dėl veidmainystės ir citavo Jėzaus žodžius aukštiesiems kunigams ir tautos seniūnams: „Iš tiesų sakau jums: muitininkai ir ištvirkėlės greičiau už jus pateks į Dievo karalystę.“

Garsus kultūros antropologas Rolandas Girtleris taip pat nesupranta, kodėl kilo šis sąmyšis. Pasak jo, istorija byloja, kad kurtizanės ir aukštos kilmės, tačiau abejotinos reputacijos moterys visada būdavo įprastos pokylių viešnios.

Nors aukščiausiuose Vienos elito sluoksniuose buvo jaučiamas nerimas, dauguma austrų, regis, per daug nesuko galvos dėl Ruby dalyvavimo.

Viešosios nuomonės tyrimo agentūrai „Humaninstitut“ apklausus 850 žmonių paaiškėjo, kad 70 proc. respondentų palaiko marokietę: žmonės mano, kad Vienoje „turėtume ją priimti su austrišku žavesiu".

Pati Ruby šio pokylio nekantriai laukė. „Neabejotina, kad man tai bus nuostabi patirtis, ir esu labai dėkinga, kad galiu dalyvauti“, – mergina sakė žurnalistams.

Ruby nesitikėjo atsidurti tarp pirmųjų porų šokių aikštelėje, tačiau sakė, kad pokylis taps jai pramoga, nors pripažino stokojanti valso įgūdžių. „Šoksiu su kitais, – sakė ji. – Visada išmoksti naujų dalykų.“  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius