Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jamie Oliveris uždraudė dukroms naudotis mobiliaisiais telefonais ir socialiniais tinklais

Garsusis kulinaras, televizijos laidų vedėjas Jamie Oliveris (38) savo dukroms Poppy (11) ir Daisy (10) draudžia naudotis mobiliuoju telefonu ir socialiniais tinklais. Garsus vyras nenori, kad dukras žalotų pikti ir pašaipūs komentarai, rašo dailymail.co.uk.
Virtuvės šefas Jamie Oliveris
Virtuvės šefas Jamie Oliveris / „Scanpix“ nuotr.

Poppy vienintelė savo klasėje neturi mobiliojo telefono. J.Oliveris tikina sieksiąs, kad juo mergaitė nesinaudotų kaip įmanoma ilgiau, mat yra įsitikinęs, kad socialiniuose tinkluose ir telefone ji galėtų sulaukti nemalonių ir žeminančių žinučių.  

Tiesa, pats J.Oliveris socialiniuose tinkluose nuolat dalijasi šeimos fotografijomis, tačiau tą patį daryti dukroms – draudžiama.

Kai J.Oliveris sužinojo, kad Poppy ir Daisy susikūrė socialinio tinklo „Instagram“ paskyras, tučtuojau jas ištrynė nepaisydamas to, kad vienas iš tinklo įkūrėjų – Kevinas Systromas – jo artimas bičiulis. 

„Išsiaiškinau, kad „Instagram“ paskyras mano dukros susikūrė paslapčia, ir tai manęs netenkina – reikėjo užkirsti tam kelią. Taip, Poppy vienintelė klasėje neturi mobiliojo telefono, tačiau aš tikrai nerimauju, kad tuose tinklapiuose ji gali sulaukti pašaipų. Mokykloje, kurią mergaitės lankė prieš tai, iš jų buvo šaipomasi dėl tėvo žinomumo, nenoriu, kad tai pasikartotų virtualioje erdvėje. To sukontroliuoti ten – neįmanoma“, – viename interviu kalbėjo žinomas kulinaras.

Jamie`s Oliveris su šeima
Jamie`s Oliveris su šeima

Iš viso J.Oliveris augina keturis vaikus. Su žmona Jules jis susituokęs jau 13 metų.

Mokykloje J.Oliveris pats buvo tapęs pašaipų objektu dėl disleksijos. Vyras pripažįsta, kad mokytis vidurinėje jam buvo sunku ir pasiekti rezultatai „nespindėjo“, tačiau didelę įtaką tam turėjo ne gabumų stygius, o bendramokslių pašaipos – jam buvo užklijuota „specialių poreikių moksleivio“ etiketė.

„Dėl disleksijos man buvo sunku skaityti, nesu perskaitęs knygos nuo pradžių iki galo. Vaikai šaukdavo ant manęs, kad aš – specialių poreikių“, – pasakojo J.Oliveris. 

Kampanijos „Ditch the Label“, kovojančios su patyčiomis, duomenimis, 69 procentai 13-22 metų jaunuolių yra patyrę patyčias. Tokie rezultatai gauti apklausus 10 tūkst.l jaunuolių iš Didžiosios Britanijos. 

Daugiausia pašaipų jaunimas sulaukia socialiniuose tinkluose „Facebook“, „Twitter“, „Ask.fm“. Visi jie pasiekiami išmaniaisiais telefonais. 

Vasarą J.Oliveris pats tapo internetinio teroro auka – socialiniame tinkle „Twitter“ jį ėmė persekioti anonimas. „Jis buvo siaubingai atkaklus“, – pasakojo kulinaras. 

Vyras netruko išsiaiškinti, kas yra jį persekiojęs žmogus: „Išsiaiškinau, kas jis toks, kur gyvena, kas jo tėvai. Paaiškėjo, kad jo viršininkas – geras mano bičiulis. Juokinga tai, kad visas šias detales paviešinus jis tučtuojau liovėsi – net sulaukiau gražaus atsiprašymo laiško.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius