Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonų robotas šoko princui Charles

Princas Charles keliaudamas po Japoniją sutiko robotą Asimo. Velso princas nerodė didelio entuziazmo būti pakviestas į pokalbį akis į akį su 1,2 m ūgio robotu.
Robotas Asimo šoka pirncui Charles
Robotas Asimo šoka pirncui Charles / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Japonija

Žmogiškas robotas Asimo šiltai pasveikino princą Charles „Konnichi-wa“ („laba diena“), prieš parodydamas septynių minučių trukmės žingsniavimo ir šokio pratimus Miraikan muziejuje Tokijuje.

Asimo atrodo, kaip mažas astronautas, rašo Telegraph. Jis nuvažiavo į demonstracijos vietą, prieš tai aukštu balsu pasveikinęs princą ir pamojavęs jam abiem rankom.

Princas laikėsi saugaus daugiau nei 3 metrų atstumo nuo roboto, kai jis pradėjo šokti, mojuoti rankomis ir judinti kojas lyg dalyvautų 70-ųjų diskotekoje.

Tik po to, kai Asimo atsistojo ant vienos kojos, o kitą su ranka ištiesė ir angliškai pasakė „Bye, bye“, nepatiklus princas nuoširdžiai nusikvatojo.

Asimo, sukurtas „Honda“ mašinų kompanijos, yra pagarsėjęs savo sugebėjimu atlikti platų spektrą žmogaus funkcijų, įskaitant bėgimą ir lipimą laiptais. Pirmasis jo modelis sukurtas 1986 m. buvo naudojamas įkvėpti studentus pasirinkti studijuoti technikos mokslus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius