-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV mirė filmo „Kūnų grobikų įsiveržimas“ žvaigždė K.McCarthy (video)

Amerikietis aktorius Kevinas McCarthy, suvaidinęs miestelio gydytoją garsiame 1956 metų mokslinės fantastikos filme „Kūnų grobikų įsiveržimas“ (Invasion of the Body Snatchers), mirė šeštadienį, būdamas 96 metų, pranešė JAV žiniasklaida.
Mirė amerikietis aktorius Kevinas McCarthy
Mirė amerikietis aktorius Kevinas McCarthy. / Filmuotos medžiagos stop kadras

K.McCarthy dalyvavo daugelyje JAV dramos, kino ir televizijos projektų, taip pat buvo nominuotas „Oskarui“ už vaidmenį Arthuro Millero pjesės „Komivojažieriaus mirtis“ (Death of a Salesman) ekranizacijoje.

Tačiau įsimintiniausias liko „Kūnų grobikų įsiveržime“ jo vaidintas personažas – gydytojas, bergždžiai mėginantis įspėti miestelio gyventojus apie ateivius, išsiritusius iš keistų kokonų.

Amerikos kino institutas šį mažo biudžeto filmą pripažinus vienu iš dešimties visų laikų geriausių mokslinės fantastikos filmų, taip pat dėl jo svarbos įtraukė į JAV Kongreso bibliotekos Nacionalinį filmų registrą.

Daugelio ekspertų nuomone, šis režisieriaus Dono Siegelo sukurtas trileris – JAV antikomunistinio vajaus laikų baimės išraiška. Jame vaizduojama, kaip vieno Kalifornijos miestelio gyventojai vienas po kito pakeičiami bejausmiais ateiviais antrininkais, atsirandančiais iš kokonų.

Labiausiai pagarsėjusiame šio filmo epizode K.McCarthy sukurtas personažas išsigandęs bėgioja tarp automobilių ir šaukia: „Jie ne žmonės!“ ir „Tuojau jūsų eilė!“

K.McCarthy buvo nominuotas JAV kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimui geriausio antrojo plano aktoriaus kategorijoje už Bifo Lomano vaidmenį 1951 metų filme „Komivojažieriaus mirtis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius