Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV prezidentas Barackas Obama tapo savo dukros krepšinio komandos trenerio padėjėju

JAV prezidentas Barackas Obama šeštadienį, Tėvo dienos išvakarėse, pareiškė ėmęsis dar vienų pareigų: tapęs savo dukros Sashos krepšinio komandos trenerio padėjėju.
JAV prezidentas Barackas Obama mėgsta krepšinį.
JAV prezidentas Barackas Obama mėgsta krepšinį. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sekmadieniais mes sukviesdavome komandą treniruotis, o porą kartų padėjau treneriui per rungtynes“, – B.Obama pirmąkart paskelbė savo tradiciniame šeštadieniniame kreipimesi, transliuojamame per radiją ir internetu.

„Buvo labai smagu – netgi kai Saša vartė akis, jos tėvui reiškiant nepasitenkinimą dėl (teisėjų sprendimų), – pridūrė prezidentas. – Tikiuosi, kad vėlesniais metais ji prisimins tokius įspūdžius ir kad tai padės formuotis jos asmenybei bei pačiai rūpintis savo vaikais.“

Jungtinėms Valstijoms minint Tėvo dieną, B.Obama ne kartą pasisakė būdamas prezidentu ir kandidatu į postą Baltuosiuose rūmuose, ragindamas vyrus atsakingiau vertinti tėvystės pareigas.

JAV vadovas, kurį iš Kenijos kilęs tėvas paliko, kai B.Obamai buvo dveji metai, pernai taip pat inicijavo nacionalinį dialogą, kaip spręsti dėl tėvo nebuvimo šeimoje kylančias problemas. Prezidentas išsiuntė aukšto rango pareigūnus keliauti po visą šalį ir diskutuoti šia tema.

„Mano administracija pasiūlė vyrams, kurie nori būti gerais tėvais, nedidelę papildomą pagalbą, – B.Obama sakė šeštadienį. – Darome tai, nes visi turime prisidėti prie tvirtesnių ryšių tarp tėvų ir vaikų formavimo.“

Prezidentas taip pat priminė, jog JAV vyriausybė yra įsteigusi su šia tema susijusį tinklalapį http://fatherhood.gov.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius