-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jennifer Lawrence, Christianas Bale‘as ir kitos žvaigždės sukčiaus filme „Amerikietiška afera“

Naujoji režisieriaus Davido O.Russello drama „Amerikietiška afera“ (angl. „American Hustle“), kurioje netrūks komedijos elementų, kritikų jau tituluota staigmenų kupina istorija apie korupciją, dviveidiškumą, lojalumą ir, žinoma, meilę. Sausio 17 dieną Lietuvos kino teatrus pasieksiančiame filme žiūrovai išvys talentingiausių aktorių būrį.
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Spalvingais ir ryškiais „Amerikietiškos aferos“ personažais tapo dažnai filmų kokybės garantu tampantis Christianas Bale‘as, žavios bei efektingos Amy Adams ir Jennifer Lawrence, filmo „Išminuotojų būrys“ žvaigždė Jeremy Renneris ir širdžių ėdikas Bradley Cooperis. Epizodinį vaidmenį juostoje atliko ekrano veteranas Robertas De Niro.

Filmo veiksmas prasideda aštuntojo dešimtmečio pabaigoje, tad „Amerikietiškos aferos“ žiūrovai gali išvysti juostoje daugybę to laikmečio atributų – automobilių, aprangos detalių ir šypseną keliančių šukuosenų. Juokingų momentų nešykštintį pasakojimą įkvėpė tikra JAV Federalinio tyrimų biuro (FTB) operacija pavadinimu „ABSCAM“, vykdyta aštuntojo dešimtmečio pabaigoje ir devintojo pradžioje.

„Amerikietiškos aferos“ dėmesio centre – talentingas sukčius Irvingas Rosenfeldas (akt. Ch.Bale‘as). Nors jis turi gražuolę žmoną Rosalin (akt. Jennifer Lawrence), ši visiems gyvenimą apsunkinanti ir isteriška dama nėra tikroji jo meilė. Romantiškus jausmus Irvingas puoselėja Sidnei (akt. Amy Adams), kuri yra ne tik jo meilužė, bet ir apsimetelė britų aristokratė ir jo nusikaltimų partnerė. Reikalai pakrypsta netikėta linkme kuomet vieną nešvarių porelės darbelių suseka FTB agentas Ričis (akt. Bradley Cooperis).

„ACME Film“ archyvo nuotr./Kadras iš filmo „Amerikietiška afera“
„ACME Film“ archyvo nuotr./Kadras iš filmo „Amerikietiška afera“

Irvingas ir Sidnė sutinka padėti Ričiui susekti ir pričiupti keletą stambesnių nusikaltėlių už pažadą paleisti juos be bausmės. Taip smulkūs sukčiai įsipainioja į pavojingą korupcijos ir mafijos pasaulį. Dramatiškumo ir vilionių scenų dar prideda garbanė Sidnė, kuri nutaria suvilioti Ričį, kad galėtų juo manipuliuoti savo ir Irvingo naudai. Filmą papildo pinigus mėgstantis korumpuotas politikas Carmine'as Polito (akt. J.Renner), o galiausiai paaiškėja, kad FTB agentas ir pats nėra šventasis.

Komiškų akimirkų kupinos juostos „Amerikietiška afera“ režisierius D.O.Russellas žiūrovams žinomas kaip filmų „Trys karaliai“, „Kovotojas“ bei „Optimisto istorija“ kūrėjas. Holivude jis garsėja kaip puikus įtraukiančių ir netikėtų istorijų pasakotojas.

Emocinga, pavojinga, meilės ir korupcijos saitais apipinta „Amerikietiška afera“ Lietuvos kinuose jau nuo sausio 17 dienos.

VIDEO: Filmo „Amerikietiška afera“ anonsas:

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius