Jolie vėl leista filmuoti savo juostą Bosnijoje ir Hercegovinoje

Bosnijos ir Hercegovinos valdžia vėl išdavė Holivudo žvaigždei Angelinai Jolie leidimą filmuoti šalyje kai kurias kuriamo vaidybinio filmo, kuris bus aktorės režisūrinis debiutas, scenas.
Angelina Jolie
Angelina Jolie / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Angelina Jolie

Praėjusią savaitę toks leidimas buvo atšauktas, nes tai padaryti paragino grupė per 1992–1995 metų Bosnijos ir Hercegovinos karą nukentėjusių moterų, išreiškusių pasipiktinimą kai kuriomis šios juostos siužeto detalėmis.

A.Jolie atstovas Bosnijoje ir Hercegovinoje Edinas Sarkičius informavo, kad pirmadienį buvo gautas raštiškas leidimas filmuoti. Planuojama, kad „Oskaro“ laureatė su juostos kūrybine grupe darbus Sarajeve pradės lapkričio mėnesį.

A.Jolie prodiuserių kompanija pranešė, jog šis filmas bus karo Bosnijoje ir Hercegovinoje išvakarėse susipažinusių serbo ir bosnės meilės istorija.

Tačiau pasigirdusios kalbos, kad juostoje bus pasakojama apie išprievartautą moterį, kuri esą įsimyli savo skriaudiką, papiktino Nuo karo nukentėjusių moterų draugiją ir ši pareikalavo, kad kultūros ministras atšauktų A.Jolie leidimą filmuoti.

Praėjusią savaitę kultūros ir sporto ministras Gavrilo Grahovacas atšaukė leidimą, šį sprendimą motyvuodamas tuo, kad prašymas filmuoti buvo neišsamus, neatitiko keliamų reikalavimų ir prie jo nebuvo pridėtas filmo scenarijus.

Leidimas buvo vėl išduotas, kai E.Sarkičius įtikino ministrą, kad gandai apie juostą nepagrįsti, leisdęs perskaityti filmo scenarijų.

Spalio pradžioje A.Jolie, kuri yra Jungtinių Tautų vyriausiojo pabėgėlių komisaro biuro (UNHCR) geros valios ambasadorė, parašė laišką Nuo karo nukentėjusių moterų draugijai, norėdama išsklaidyti jų nerimą dėl filmo. A.Jolie pasiūlė moterims susitikti, kai atvyks į Sarajevą.

„Neteiskite manęs, kol nematėte filmo“, – rašė A.Jolie laiške, kurį moterims perskaitė UNHCR atstovas Bosnijoje ir Hercegovinoje Naveedas Hussainas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius