Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Vachtangovo teatro aktoriai Vilniuje viliasi būti suprasti

Sekmadienį, prieš pradėdami gastroles Vilniuje Maskvos valstybinio akademinio Jevgenijaus Vachtangovo teatro aktoriai ir jo meno vadovas, lietuvių režisierius Rimas Tuminas juokavo apie negailestingą Islandijos vulkaną. Dėl sutrikusių skrydžių dalis aktorių dar nespėjo pasiekti Lietuvos sostinės – jie turi atvykti pirmadienį, o vakare jau lips į sceną vaidinti Antono Čechovo spektaklį „Dėdė Vania“.
Jevgenijaus Vachtangovo teatro aktoriai (iš kairės): Arturas Ivanovas, Marija Berdinskich ir Vladimiras Vdovičenkovas.
Jevgenijaus Vachtangovo teatro aktoriai (iš kairės): Arturas Ivanovas, Marija Berdinskich ir Vladimiras Vdovičenkovas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šios gastrolės ir lauktos ir netikėtos. Vieną iš spektaklių, kuriuos rodysime, Williamo Shakespeare‘o „Troilas ir Krasida“ turėjome Trakuose parodyti dar prieš metus, bet renginys buvo atidėtas. Šiemet švenčiamos 150-osios A.Čechovo gimimo metinės, paskelbti jo metai, tad ir mes pradėsime gastroles su jo „Dėde Vania“, – sakė pirmas prabilęs R.Tuminas. Režisierius išskyrė ir monospektaklį „Pamišėlio užrašai“. „Čia individualus Jurijaus Kraskovo darbas, mano indėlis – labai mažas“, – teigė režisierius. Jis pridūrė, kad tai pirmosios tokios J.Vachtangovo teatro gastrolės, o ir pats teatras dabar sužydėjo – tapo paklausus ir kviečiamas į įvairius teatro festivalius.

Žinomas Rusijos aktorius Vladimiras Simonovas džiaugėsi, kad vadovaujant R.Tuminui darbai teatre einasi sklandžiai. „Vertiname jo darbą puikiai. Vachtangovo teatre sudėtingas kolektyvas, bet visi mato, kad dabar viskas vyksta sklandžiai. Rimas sugebėjo atskleisti dar nematytą teatro pusę, jis padeda atsiskleisti kūriniams, aktoriams, jis kitaip atvėrė ir patį teatrą. Mes laimingi ir labai patenkinti. Maskva yra labai susidomėjusi mūsų spektakliais“, – palankiai lietuvio triūsą vertino V.Simonovas.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Vladimiras Simonovas
Vladimiras Simonovas

Gydytoją spektaklyje „Dėdė Vania“ vaidinantis Vladimiras Vdovičenkovas tryško gera nuotaika ir tikino, jog viskas bus puiku, o kur vaidinti – Maskvoje ar Vilniuje – esą nesvarbu. „Čia žiūrovai pažįsta Rimą, gal jūs pasiruošę jo spektakliams, nes Maskvoje dėl jų kilo neįtikėtinas ažiotažas. Spektaklis verčia galvoti daugiau nei įprastai, esu girdėjęs, kad ne visi maskviečiai tam pasiruošę. Gal jūs suprasite mus geriau“, – šypsojosi aktorius.

Aktorė Marija Berdinskich taip pat sakė tikinti, jog žiūrovai Lietuvoje palankiai įvertins jų spektaklius.

Suprantama, kad čia, Rimo tėvynėje, nenorime jo pavesti, bet tikimės, kad viskas bus gerai.Lietuviška pavarde pasigirti galinti Jevgenija Kregždė tikino, kad ji jaučia nerimą prieš pasirodydama, nes čia – jos aplinka ir jos gimtinė.  „Nors aš ir esu kilusi iš Rygos, norisi pasidalinti tuo jausmu, kad esu truputį namuose“, – sakė ji, susilaukdama šmaikščių kolegų replikų, kad čia pojūčiai kitokie, nes ji atvyko į Europos Sąjungą.

„Suprantama, kad čia, Rimo tėvynėje, nenorime jo pavesti, bet tikimės, kad viskas bus gerai“, – tvirtino V.Simonovas. Jam antrino ir V.Vdovičenkovas, sakydamas, kad J.Vachtangovo teatras ir Maskvoje kaip po padidinamuoju stiklu. Dėl to, kad jam vadovauja lietuvis režisierius, nuolat laukiama siurprizų.

Aktoriai negailėjo gerų žodžių R.Tuminui, taip pat pasakojo visi ketinantys laisvą nuo spektaklių vakarą eiti į jo režisuotą spektaklį „Madagaskaras“. Numatoma, kad balandžio 25-ąją į Lietuvą susitikti su R.Tuminu atvyks ir Rusijos kultūros ministras.

J.Vachtangovo teatro gastrolių grafikas:

Nacionalinio dramos teatro Didziojoje saleje
Balandžo 19 ir 20 d. 18.30 val. – A.Čechovo „Dėdė Vania“ (rež. Rimas Tuminas)
Balandžio 23 d. 18.30 val. – W.Shakespeare‘o „Troilas ir Kresida“ (rež. Rimas Tuminas)
Balandžio 24 d. 18.30 val. – N.Gogolio „Revizorius“ (rež. Rimas Tuminas), vaidins Valstybinio mažojo teatro trupė, Gorodnyčiaus vaidmenyje – J.Vachtangovo teatro aktorius Sergejus Makoveckis.

Valstybiniame mažajame teatre
Balandžio 25 d. 18.30 val. – N.Gogolio „Pamišėlio užrašai“ (rež. Rimas Tuminas). Monospektaklis, vaidins J.Vachtangovo teatro aktorius Jurijus Kraskovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius