Kaip rusų valdininkas apipylė auksu žmoną Amerikoje

Netikėtai Rusijoje pratrūkęs skandalas metė niūrų šešėlį 42 metų Niujorko visuomenės liūte vadintos Jannos Bullock sėkmei.
Nekilnojamojo turto magnatė J.Bullock turėjo stiprų rėmėją Pamaskvėje.
Nekilnojamojo turto magnatė J.Bullock turėjo stiprų rėmėją Pamaskvėje. / Užsienio spaudos nuotr.

Ši aukštuomenės gražuolė nuėjo kelią nuo Braiton Byč rajono auklės iki nekilnojamojo turto magnatės. Tačiau apie jos praeitį ir asmeninį gyvenimą žinoma labai mažai. J.Bullock kolekcionuoja šiuolaikinį meną, pavyzdžiui, Andy Warholo darbus, rengia parodas Maskvoje, Venecijoje ir Majamyje, draugauja su garsenybėmis, o šiuo metu atostogauja savo pačios penkių žvaigždžių viešbutyje Prancūzijos Kurševelio kurorte. Jos firma „RIGroup“ pastatė didelės vertės objektus Rusijoje, Prancūzijoje, Anglijoje ir JAV. Tačiau dabar šios moters turtams ir reputacijai pavojų kelia kriminalinė byla, iškelta Maskvoje jos vyrui politikui, kurio Niujorke niekas nežino.

Rusijos spauda skelbia, kad Aleksejui Kuznecovui, neseniai atleistam iš Maskvos srities finansų ministro pareigų, iškelta byla dėl milijardo dolerių pasisavinimo. Rusijos prokurorai jau areštavo didžiąją dalį J.Bullock turto Maskvoje: butus, parduotuves, biurus, viešbučius, kurių bendra vertė viršija 700 mln. dolerių. Pats A.Kuznecovas pabėgo į Europą. Paskelbta tarptautinė jo paieška. Tiesa, sausį jis pastebėtas Kurševelyje.

J.Bullock draugai amerikiečiai apie jį beveik nieko nežino. Jis prastai kalba angliškai, su žmona ir jų 13 metų dukterimi pasimato 4 kartus per metus. Tačiau jo vaidmuo sėkmingoje žmonos finansų veikloje – esminis. Žmonos firmoms Rusijoje jis garantavo politinę priedangą.

Tiesą sakant ir pačios J.Bullock pavardė iš tikrųjų yra Bulach. Baigusi filosofijos studijas Leningrado universitete, ji išvyko į Niujorką. Tik vėliau susipažino su A.Kuznecovu, kuris dirbo viename bankų. Nuo 2000 metų J.Bullock firma pradėjo pirkti didelius sklypus Maskvos srityje ir statyti prekybos centrus, kotedžų tipo gyvenvietes. Kai kuriuose projektuose „RIGroup“ bendradarbiavo su Maskvos srities sukurta investicijų kompanija. A.Kuznecovas nebuvo jos narys, bet ją kontroliavo srities valdžia. Galiausiai kompanija bankrutavo, o 1 mlrd. dolerių dingo.

A.Kuznecovas savo kaltę neigia. Jis tvirtina esąs auka reketininkų, kurie pasisavino „RIGroup“ turtą, kuris priklauso jo žmonai. Dabar advokatai pataria porelei laikytis tyliai. Jiems gali tekti tartis su JAV teisėsauga. O blogiausia bus, jei vyriausybė ar dar kas nors pradės kapstyti pinigų kelią. „Viskas grius it kortų namelis“, – sakė vienas verslininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius