Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje „Mis Pasaulis“ tapo amerikietė A.Mills (nuotraukos)

Daugiau nei šimtas gražuolių iš viso pasaulio šeštadienį susirungė dėl „Mis Pasaulis“ karūnos Kinijos kurorte Sanjoje vyksiančiame konkurse. Gražiausia pasaulio mergina tapo Alexandria Mills iš JAV.
„Mis Pasaulis 2010“
Alexandria Mills / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antrą vietą konkurse laimėjo „Mis Botsvana“ Emma Wareus, trečią Adriana Vasini iš Venesuelos.

Tarp gražiausių pasaulio merginų buvo ir 21 metų vilnietė Gritė Maruškevičiūtė, kuri rugpjūčio pabaigoje buvo išrinkta „Mis Lietuva 2010“ . Lietuvė į pusfinalį, deja, nepateko.

Britų lažybų bendrovė „William Hill“ pagrindine finalinio „Mis Pasaulis“ renginio favorite laikė 23 metų mėlynakę tamsiaplaukę iš Norvegijos Mariann Birkedal, kuri automatiškai pateko į finalą, minikonkurse pelniusi „Top Model“ titulą.

„William Hill“ prognozėmis, be M.Birkedal favoritėmis taip pat laikė ir amerikietę A.Mills.

115–a „Mis Pasaulis“ konkursančių į Kiniją atvyko prieš mėnesį ir turėjo galimybę keliaudamos pažinti šalį.

Šis tarptautinis grožio konkursas, kuris pirmąkart buvo surengtas 1951 metais, o Sanjoje vyksta jau penktą kartą per pastaruosius aštuonerius metus, kasmet prie televizorių ekranų sutraukia apie milijardą žiūrovų.

25–ias finalo dalyves vertino septynios buvusios „Mis Pasaulis“, kurių nuomonė lėmė, kam dabartinė pasaulio grožio karalienė Kaiane Aldorino iš Gibraltaro užleido savo sostą.

Šis renginys konkuruoja su grožio konkursu „Mis Visata“, kurį organizuoja JAV milijardierius Donaldas Trumpas. Šiemet rugpjūtį „Mis Visata“ titulą pelnė Jimena Navarrete iš Meksikos.

1951 metais pirmąja „Mis Pasaulis“ tapo švedė Kiki Hakansson.

Šiame konkurse iki šiol labiausiai sekdavosi Venesuelos ir Indijos atstovėms – šių šalių gražuolės yra pelniusios „Mis Pasaulis“ titulą po penkis kartus.

2002 metais „Mis Pasaulis“ konkursą teko perkelti iš Nigerijos į Didžiąją Britaniją, kai šioje Afrikos šalyje didelius neramumus išprovokavo viename laikraštyje pasirodęs straipsnis, esą musulmonų pranašas Muhammadas būtų pasirinkęs žmoną iš šio konkurso gražuolių, jei tebebūtų gyvas. Tąsyk per riaušes Nigerijoje žuvo daugiau nei 200 žmonių.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius