Komunistuojančiomis feministėmis išvadintų teisėjų kerštas: Silvio Berlusconi savo buvusiai žmonai Veronicai Lario kasdien turės mokėti po 345 tūkst. Lt

Dar visai neseniai Italija reiškė užuojautą buvusio Italijos premjero Silvio Berlusconi antrajai žmonai Veronicai Lario. „Pamesta, išduota, apgauta, įžeista“ . Vyras – Italijos premjeras – linksminasi su nepilnametėmis, o trijų vaikų motina gražuolė V.Lario, Milano „La Scala“ ir „Manzoni“ teatrų buvusi šokėja, kankinasi.
Silvio Berlusconi su buvusia žmona Veronica Lario
Silvio Berlusconi su buvusia žmona Veronica Lario / „Scanpix“ nuotr.

Šiandien Italijos moterys Veronicai spaudžia ranką ir sveikina su pergale. Apeliacinio teismo išvada: S.Berlusconi privalės mokėti antrajai  žmonai alimentus.  Ir ne šiaip gerus pinigus, o beprotiškus pinigus – po 345 tūkst. Lt kasdien. Maždaug po 10,35 mln. Lt. per mėnesį.

Itališkos skyrybos trunka jau daugiau nei dvejus metus. Žiniasklaida juokauja, kad Italijoje skirtis gali tik turtuoliai – skyrybų procesas tapo toks brangus, jog išsiskirti laikoma prabangos reikalu.

Apeliacinio teismo išvada: S.Berlusconi privalės mokėti antrajai  žmonai alimentus.  Ir ne šiaip gerus pinigus, o beprotiškus pinigus – po 345 tūkst. Lt kasdien. Maždaug po 10,35 mln. Lt. per mėnesį.

Milijardierius S.Berlusconi su žmona skyrėsi civilizuotai. Lėkštės neskraidė ir nedužo, nebuvo samdomi žudikai, kaip vaizduojama itališkose šeimos dramose,  o ir aistros – sutramdytos.

Milanas akylai stebi kitokį vaizdelį. Visada galantiškas, besišypsantis, elegantišką eilutę vilkintis ir kaklaraištį ryšintis vyras savo dailiąją žmoną kviečiasi pietų. Ne kartą paparaciai Silvio ir Veronicą nufotografavo kartu su trimis jų vaikais – 26 metų Barbara, 24-erių Eleonora ir 22-ejų Luigi prestižiniuose Milano restoranuose.

Trys suaugusios atžalos su Veronica priešaky ir buvęs premjeras, maloniai bendraujantys restorano terasoje,  atrodytų, gali sukelti tik aplinkinių pavydą. Tačiau rafinuotos šypsenos ir garsių dizainerių apdarai slepia dviejų, praeityje vienas kitą mylėjusių žmonių neapykantą.

Tarp vyro ir žmonos, kuriuos dar visai neseniai Italija vadino „bella coppia“ ( graži pora – italų k.) – vyksta šaltakraujiška kova.

Vos prieš kelis mėnesius Silvio jau lyg ir jautėsi nugalėtoju – kasacinis teismas Veronicai priteisė mainais į skyrybas galimybę tapti „Villa Maccherio“ rūmų, kurių vertė siekia 265 mln. Lt, savininke.

Silvio  jau buvo lengviau beatsikvėpiąs, tačiau kažkas pašnibždėjo Veronicai , kad iš pirmo žvilgsnio geras pasiūlymas – brangi vila – yra tik vyro noras greičiau atsikratyti teismo procesu ir gauti skyrybų sutikimą.

Veronica netruko suprasti, kad šiais finansų krizės laikais Maccherio rūmų nei parduosi, nei juose jausiesi karaliene. Ji vėl metė Silvio iššūkį – sąlygas diktuosiu aš.

Apeliacinis teismas vėl iškvietė Silvio. Priežastis – Veronica reikalauja pinigų. Ir nemažų. Įžeista savigarba buvusią šokėją verčia eiti iki galo.

Italijos spauda lieja purvą – kol Italijos premjeras skiriasi su žmona, valstybė smunka žemyn.

„Dar ir šiandien nežinomos buvusio premjero pralobimo ištakos. Tačiau vis smarkiau lobdamas, Italiją jis paleido vėjais“, – rašo Silvio nemėgstantys dienraščiai.

Silvio ir Veronicos drama primena Donaldo Trumpo ir Ivanos Trump skyrybas. Kas bus nugalėtojas, kas auka? Ar išsiaiškins pagaliau santykius vienas turtingiausių Italijos vyrų ir negailestingoji žmona? Ar suteiks galų gale laisvę savo vyrui Veronica?

Nuosprendį Berlusconi pats sau pasiskelbė – buvusio premjero nervai neišlaikė. Nuosprendį paskelbusias tris teisėjas Silvio išvadino „komunistuojančiomis feministėmis“.

Italija atidžiai seka buvusio premjero skyrybų procesą. Kas džiaugiasi, kas pyksta, bet abejingų – tikrai nėra.

Vieni  vis dar dievina Berlusconi, kiti jį maišo su žeme. Vyrai ir žmonos, negalintys sau leisti nei panašių reikalavimų, nei kasdieninės prabangos, su kartėliu laukia skyrybų pabaigos.

Apeliacinio teismo teisėjos remiasi sveiku protu ir įstatymais. Tačiau Italija yra Italija. Čia visada svarbūs jausmai. O kad S.Berlusconi – jausmingas personažas – ne kartą teko įsitikinti ne tik patiems italams, bet ir užsienio politikams. Štai čia buvęs Italijos premjeras ir paslydo.

Neaišku koks būtų buvęs  Apeliacinio teismo teisėjų nuosprendis, bet nuosprendį Berlusconi pats sau pasiskelbė – ekspremjero nervai neišlaikė. Nuosprendį paskelbusias tris teisėjas jis išvadino „komunistuojančiomis feministėmis“.

Po šio pareiškimo vargu ar Silvio dar galės kuo nors padėti jo ištikimiausias advokatas Nicolo Ghedini. Tuo metu Veronicos advokatės Cristina Morelli kolegė advokatė  Annamaria Bernardini De Pace netruko duoti interviu spaudai, šį kartą jau tikrai negailėdama emocijų.

 „Atėjo laikas, kai ir ištvirkę drugeliai pradės mokėti pinigus. Didžiausias Italijos ekshibicionistas, plepys ir pasipūtėlis Silvio Berlusconi, kuris anksčiau skraidė valdiškais sraigtasparniais iš vieno miegamojo į kitą, ir toliau galės skraidyti. Tik prieš tai teks sumokėti Veronicai.

Silvio ir  Veronicos skyrybos – geriausias vakarietiškų skyrybų pavyzdys, nes laimėtoja – nuskriausta moteris“, – be gailesčio pliekė A.Bernardini De Pace.    

Kiti Italijos dienraščiai irgi negaili komplimentų Veronicai. Stiprioji jos vieta – sugebėjimas iškentėti iki pergalės. Netgi jei skyrybų procesas – šlykštus ir kainuoja nemažai sveikatos, net jei sunku pakelti viešumą ir buvusio vyro neapykantą.

Tačiau iš pažiūros švelni ir liūdna Veronica sieloje – stipri moteris. Paskutinį kartą visos Berlusconi šeimos rate moteris pasirodė premjero dukters Marinos vestuvėse „Arcore“ viloje šalia Milano. Ji elgėsi diskretiškai,  ceremonijos ir puotos metu rūpinosi anūkais. Tuo metu Silvio per vyriausios dukters vestuves buvo atsipalaidavęs, grojo fortepijonu ir visiškai nekreipė dėmesio į buvusią žmoną.

Garsios moters istorijoje yra faktų, kurių ji pati šiandien galbūt nenorėtų prisiminti. Tarp suvaidintų kine ir teatre vaidmenų yra ir Enrico Maria Salerno teatro komedija „Il magnifico cornuto“ („Nuostabusis užsispyrėlis“ – italų k.), kuriame Veronica publikai pasirodė beveik nuoga.

Italija svarsto, kad galbūt šokėjos Miriam Raffaella Bartolini – toks tikrasis Veronicos vardas – užsispyrusį būdą nulėmė jos sunki vaikystė.

Ji užaugo su motina Flora Bartolini, kuri susilaukė dukters iki vestuvių. Tačiau po santuokos tėvas dukters išsižadėjo. Ši išdavystė persekiojo gražuolę Miriam, kuri Milano pramogų pasaulyje netrukus tapo Veronica Lario, visą gyvenimą.

Garsios moters istorijoje yra faktų, kurių ji pati šiandien galbūt nenorėtų prisiminti. Tarp suvaidintų kine ir teatre vaidmenų yra ir Enrico Maria Salerno teatro komedija „Il magnifico cornuto“ („Nuostabusis užsispyrėlis“ – italų k.), kuriame Veronica publikai pasirodė beveik nuoga.

Garsus italų režisierius Dario Argento devintojo dešimtmečio pradžioje pakvietė šokėją pagrindiniam vaidmeniui filme „Tenebre“ („Sutemos“).

Italijos premjerui Silvio Berlusconi Veronica krito į akį Milano „Manzoni“ teatre  būtent spektaklyje „Nuostabusis užsispyrėlis“. Kadangi teatro  savininkas buvo pats S.Berlusconi, jis netruko pasisavinti ir gražuolę Veronicą.

Spektaklio pabaigoje premjeras išreiškė pageidavimą susitikti su aktore ir netrukus moteris apsigyveno S.Berlusconi priklausančio koncerno „Fininvest“  Borletti viloje Milano Rovani gatvėje.

Pirmoji dukra Barbara gimė metais anksčiau, nei Silvio pavyko išsiskirti su pirmąja žmona, nuo kurios jis susilaukė dviejų atžalų – Marinos ir Piersilvio. Pirmasis Veronicos nėštumas baigėsi nesėkmingai – kūdikis mirė vos išvydęs pasaulį anksčiau laiko.

Vėliau gimdymai kas dveji metai – Barbara, Eleonora, Luigi. Šiandien jie – Berlusconi turto įpėdiniai, kuriuos tiek motina, tiek tėvas akylai saugo nuo paparacų.

Nors Veronicą Italija retai matė oficialiuose premjero susitikimuose, ir, kaip pats S.Berlusconi teigė, tai ir tapo jų susvetimėjimo priežastimi, šį kartą Veronica nebijo išeiti į viešumą.  Juk ji – Milano teatro aktorė ir šokėja – parklupdė galingiausiu ir turtingiausiu vadintą Italijos vyrą.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius