-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Krepšininkas Lamaras Odomas ir Khloe Kardashian įtariami nesąžiningai skirstę labdarą

Krepšininkas Lamaras Odomas (33), žaidžiantis Los Andželo „Clippers“ klube, ir jo žmona Khloe Kardashian (28) kaltinami, kad jų vadovaujama labdaros organizacija „Cathy‘s Kids“ rinko pinigus vėžiu sergantiems vaikams, tačiau nei vienas centas nepasiekė mažųjų ligoniukų. O paklausus krepšininko, kas atsitiko su surinktomis lėšomis vaikams, L.Odomas atsakė: „Tai mano pinigai.“
Khloe Kardashian ir Lamaras Odomas
Khloe Kardashian ir Lamaras Odomas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Amerikiečių kabelinė televizija ESPN, kuri transliuoja sporto rungtynes, pradėjo tyrimą „Outside The Lines”, mat daugelis sportininkų vienaip ar kitaip yra susiję su įvairiomis organizacijomis ir labdaros fondais: jie tampa jų reklaminiais veidais, aukoja savo pajamas ar patys įsteigia fondą.

Surinkus medžiagą paaiškėjo, kad iš 115 labdaros organizacijų net 74 proc. nesilaikė valdymo nuostatų, kurios yra griežtai nustatytos valstybės. Taip pat šios organizacijos tik dalinai rodė gautas įplaukas ir buvo vykdoma juodoji buhalterija, rašė Radaronline.com.

Anot ESPN, Odomas įkūrė labdaros organizaciją 2004 m. ir pavadinimo savo mamos garbei, kuri pralaimėjo kovą su skrandžio vėžiu. Mokesčių deklaracijos atskleidė, kad per 8 gyvavimo metus, nei vienas centas nebuvo skirtas vaikams, kurie serga vėžiu, nors buvo surinkta daugiau nei 2,2 milijonai JAV dolerių.

Lamaras Odumas
Lamaras Odumas

Taip pat paaiškėjo, kad labdaros organizacija egzistavo tam, kad finansuotų dvi jaunų krepšininkų komandas. ESPN teigė, kad net 60 proc. surinktų pinigų (1,3 milijonai JAV dolerių) buvo panaudota AAU komandoms.

Šioje organizacijoje algos buvo mokamos tik vienam žmogui – Jerry‘iui DeGregorio, kuris buvo  Odomo krepšinio treneris bei vyriausias pabrolys krepšininko ir Khloe vestuvėse. DeGregorio, kuris šiuo metu yra komandos „Golden State Warrior“ trenerio asistentas, buvo labdaros organizacijos vadovas nuo 2004 m. iki 2011 m. Jo metinė alga visą tą laiką siekė 72 tūkst. JAV dolerių, nors organizacija veikė nuostolingai.

ESPN teigė, kad įvertinus deklaracijas, 2011 m. „Cathy‘s Kids“ skendėjo skolose, kurios siekė 256 tūkst. JAV dolerių.

Prie šios organizacijos vadovavimo prisidėjo ne tik krepšininkas, bet ir jo žmona K.Kardashian. Khloe ir Lamaras sukūrė bendrą „eBay“ paskyrą, kurioje buvo pardavinėjami asmeniniai poros daiktai, o gautas pelnas turėjo pasiekti labdaros organizacijos fondus.

ESPN pažymėjo, kad ši istorija gali atsidurti teisme ir L.Odomui bei jo žmonai gresia nemalonumai dėl neskaidraus labdaros organizacijos valdymo ir pinigų slėpimo nuo valstybės.

Nei Odomas, nei jo žmona viešai nekomentavo ESPN pareikštų kaltinimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius