-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje už nužudymą kalėjęs prancūzų rokeris Cantat apklaustas dėl buvusios žmonos savižudybės

Prancūzų roko atlikėjas Bertrand'as Cantat, kuris Lietuvoje buvo nuteistas už gyvenimo draugės mirtiną sumušimą, buvo apklaustas Prancūzijoje dėl jo buvusios žmonos įtariamos savižudybės, pirmadienį pranešė pareigūnai.
Bertrand'as Cantat ir Kristina Rady per 2006-ųjų Kalėdas
Bertrand'as Cantat ir Kristina Rady per 2006-ųjų Kalėdas / „Scanpix“ nuotr.

Roko grupės „Noir Desir“ lyderis Lietuvoje buvo nuteistas kalėti aštuonerius metus, kai 2003 metais viename Vilniaus viešbutyje mirtinai sumušė savo gyvenimo draugę aktorę Marie Trintignant.

2007 metais B.Cantat buvo lygtinai paleistas anksčiau laiko.

Pasak pareigūnų, B.Cantat sekmadienį miegojo savo buvusios žmonos 41 metų Kristinos Rady namuose Prancūzijos pietvakariniame Bordo mieste, kai ta moteris, kaip manoma, pasikorė.

Buvusių sutuoktinių vaikų – 12-mečio ir septynmetės – namuose nebuvo, kai jų motina nusižudė. Tačiau pareigūnai nurodė, kad vienas iš vaikų pamatė šiurpų reginį, grįžęs namo sekmadienį apie vidurdienį.

Sekmadienio vakarą Bordo policija apklausė 45 metų dainininką, tačiau jis nebuvo sulaikytas. Teismo patologinės anatomijos ekspertai K.Rady palaikus planavo ištirti pirmadienį.

„Pirminėse išvadose, kurias patvirtina kai kurie techniniai duomenys, nurodoma, kad mirtis įvyko dėl savižudybės pasikariant“, – sakė vienas šiam tyrimui artimas šaltinis.

Aštria muzika ir niūriomis eilėmis garsėjęs B.Cantat 1997 metais susituokė su vengrų kilmės K.Rady, tačiau išsiskyrė su ja netrukus po dukros gimimo, kai susipažino su aktore M.Trintignant.

Pastarąją B.Cantat žiauriai sumušė Vilniaus viešbutyje „Domina Plaza“ 2003 metų liepos pabaigoje, kilus konfliktui dėl įtariamos aktorės neištikimybės.

M.Trintignant, kuri Lietuvoje filmavosi kuriant televizijos serialą „Koletė“ (Collete), po to incidento kelias dienas išbuvo komoje ir mirė vienoje Paryžiaus ligoninėje.

K.Rady buvo rašytoja ir teatro aktorė, taip pat vertė į vengrų kalbą įvairius kūrinius – tarp jų pripažinimą pelniusį režisierės Marjane Satrapi animacinį filmą „Persepolis“.

Ji pasisakė gindama savo buvusį vyrą, kai šis buvo teisiamas Lietuvoje. K.Rady pabrėžė, kad B.Cantat niekada prieš ją nesmurtavo, kol jiedu buvo susituokę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius