Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lyderių mokytojas Sharma: uždirbkite iš šios krizės!

Lietuvoje antrą kartą lankosi garsus bestselerių apie lyderystę ir asmeninį tobulėjimą, tokių kaip „Vienuolis, kuris pardavė „Ferrarį“, autorius Robinas Sharma. Šįkart mokytojas, kurio pamokų klausosi įvairių sferų garsūs pasaulio žmonės, lietuvaičiams atskleidė, kaip suvaldyti sunkmetį ir sėkmingai juo pasinaudoti.
Robinas Sharma
Robinas Sharma / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Knygą „Vienuolis, kuris pardavė „Ferrarį“ parašiau prieš dešimt metų – tada man buvo labai įdomu, kaip išmokti mąstyti pozityviai, išlavinti mąstymą. Mane domino, ką galvoja garsūs ir turtingi pasaulio vadovai, kurie sėkmingai gyvena tiek profesinį, tiek asmeninį savo gyvenimą, – pasakojo R.Sharma. – Dabar aš koncentruojuosi į lyderystės mokymą. Dirbu su tokiomis kompanijomis kaip „IBM“, „BP“ ir pan. Mokau, kad kiekvienas kompanijos narys siektų tapti lyderiu – tiek darbe, tiek asmeniniame gyvenime.“

Dabar, kai Lietuva kenčia ekonominį sunkmetį, yra puikus laikas verslui, nes atsiveria daug naujų galimybių – tereikia mokėti jomis pasinaudoti.Pilnutėlė „Litexpo“ konferencijų salė antradienį klausė šio mokytojo, pasirodančio vienoje scenoje kartu su Billu Clintonu ir kitomis garsiomis asmenybėmis, paskaitų. Oratorius pabrėžė, kad būti lyderiu kylančios ekonomikos laikais yra paprasta – visai kas kita išsaugoti lyderystės įgūdžius sunkmečiu.

„Lyderystė aktuali ne tik vadovams, bet ir kiekvienam žmogui. Šiuo laikmečiu būti lyderiu sunku. Dabar žmonės gyvena nežinioje, yra pasimetę, nedrąsiai laukia rytojaus. Tačiau išmintingiems žmonėms šis sunkmetis yra galimybių laikas, – pabrėžė lyderių treneris. – Dabar, kai Lietuva kenčia ekonominį sunkmetį, yra puikus laikas verslui, nes atsiveria daug naujų galimybių – tereikia mokėti jomis pasinaudoti. Kai kiti palaužti, gali siūlyti naujoves daug greičiau ir efektyviau, gali klientus aptarnauti daug geriau ir taip pelnyti klientų bei partnerių pasitikėjimą“

R.Sharma siūlė save palyginti su sportininkais – galvojimas apie pergalę, jos įsivaizdavimas ir pozityvus nusiteikimas dažniausiai atneša sėkmę.

„Pažiūrėkit į sportininkus – tie, kurie koncentruojasi ir galvoja apie pergalę, turi pozityvų tikslą – daug dažniau laimi nei tie, kurie galvoja apie pralaimėjimą. Daugybė mokslinių tyrimų įrodė, kad pozityviai mąstantiems žmonėms daug labiau sekasi įvairiose gyvenimo srityse. Todėl reikia galvoti ne apie grėsmes, problemas, suvaržymus, bet apie galimybes ir naujoves“, – aiškino lektorius.

Norintiems tapti lyderiais R.Sharma siūlė įsiminti penkias taisykles: pakeisti mąstymą ir koncentruotis į pozityvius dalykus; dirbti su komanda ir padėti jai tobulėti; aktyviai siūlyti naujoves, naujus produktus, paslaugas; su klientais bendrauti ne tik oficialiai siūlant prekes ar paslaugas, bet ir asmeniškai su jais bendraujant, kviečiant pietų; o galiausiai būtina tesėti pažadus ir tokiu būdu pelnyti visų pasitikėjimą.

„Tokios kompanijos krizei praėjus – o tai įvyks netrukus – bus kur kas konkurencingesnės ir taps savo sričių lyderėmis“, – prognozavo sėkmingasis „Ferrarių“ pardavėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius