Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Michaelo Jacksono vaikai patyrė šoką, kai medikai gaivino žvaigždę

Michaelo Jacksono apsaugos vadovas trečiadienį Los Andželo teisme prisiminė, kad žvaigždės vaikus ištiko šokas pamačius, kaip medikai jų turbūt jau mirusiam tėvui miegamajame darė širdies masažą.
Michaelas Jacksonas
Michaelas Jacksonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Paris buvo ant grindų susirietusi į kamuoliuką ir verkė, o Prince'as stovėjo tiesiog ištiktas tikro šoko, žinot, su ramiai verkiančio žmogaus išraiška veide“, – sakė Faheemas Muhammadas, paminėdamas du iš trijų M.Jacksono vaikų.

„Nuėjau ir surinkau juos, sekundę kažką jiems kalbėjau, pašaukiau auklę... Tada nulipome žemyn ir nuvedėme juos į kitą vietą“, – pasakojo jis, prisimindamas M.Jacksono mirtį.

M.Jacksono padėjėjai teisme prisiminė mirties sceną

Du svarbūs M.Jacksono padėjėjai trečiadienį teisme papasakojo apie karštligiškas pastangas gelbėti žvaigždės gyvybę, apie tai, kaip matydami gaivinamą tėvą verkė vaikai, ir apie tai, kaip netrukus po jo mirties gydytojas Conradas Murray siūlė tiesos nuslėpimo planą.

Antrąją ilgai laukto C.Murray teismo dėl M.Jacksono nužudymo dieną taip pat buvo papasakota, jog gydytojas savaitėmis ir dienomis prieš popžvaigždės mirtį 2009-ųjų birželio 25-ąją ne kartą tvirtino, kad dainininko sveikata yra gera.

Liudytojai taip pat sakė, kad M.Jacksonas, kuris mirė būdamas 50 metų, reguliariai lankydavosi pas gydytoją dėl odos ligos ir kartais grįžęs iš jo kalbėdavo lėtai ar neaiškiai.

Labiausiai intriguojantį liudijimą pateikė Michaelas Amiras Williamsas, kuris dvejus metus iki M.Jacksono mirties dėl stipraus poveikio raminamųjų vaistų – propofolio – perdozavimo dirbo jo asmeniniu asistentu.

M.A.Williamsas prisiminė C.Murray skambutį, kuriuo šis pranešė, kad įvyko baisus dalykas.

„Jis paklausė: „Kur tu?“ Aš atsakiau: „Mieste“. Jis pasakė: „Tuoj pat atvažiuok čia, ponui Jacksonui pasireiškė bloga reakcija. Tuoj pat čia atvažiuok“... Jis sakė: „Nedelsdamas atsivežk ką nors“, – Los Andželo aukštesnės instancijos teismui pasakojo M.A.Williamsas.

Teismui antradienį prasidėjus, kaltintojai tvirtino, kad C.Murray yra kaltas dėl „didžiulio aplaidumo“, o jo advokatai teigė, kad nuo vaistų priklausoma žvaigždė iš esmės sukėlė savo mirtį.

Pirmąją proceso dieną buvo pademonstruotos šiurpios mirusio M.Jacksono nuotraukos ir išklausytas širdį veriantis garso įrašas, kuriame girdėti, kaip vaistų smarkiai paveiktas dainininkas kelios savaitės prieš savo mirtį kalba telefonu.

Tačiau teismui buvo pateikti ir įrodymai, kad M.Jacksonas, nors jo sveikata savaitė ar dvi prieš mirtį kėlė tam tikrą susirūpinimą, paskutinėmis dienomis buvo pakenčiamos formos ir repetavo Londonui skirtą sugrįžimo į sceną šou.

Jo padėjėjas trečiadienį kalbėjo panašiai ir, prisimindamas paskutinę repeticiją Los Andželo „Staples Center“ birželio 24-osios vakarą, sakė: „Jis buvo geros nuotaikos“. Paskutinį žvaigždės užlipimą ant scenos jis apibūdino taip: „Maniau, kad tai – nuostabu“.

Tačiau viskas apsivertė aukštyn kojomis naktį, kai C.Murray, kaip įtariama, davė M.Jacksonui įvairių vaistų, kad šis galėtų užmigti. Gydytojo advokatai tvirtina, kad žvaigždė be gydytojo žinios pats išgėrė papildomą dozę. Vėliau C.Murray išėjo į tualetą, o grįžęs rado dainininką nebekvėpuojantį.

Kitą dieną, greitosios pagalbos medikams nuvežus M.Jacksoną į netoliese esančią ligoninę UCLA, jau buvo prasidėjusi tikra žiniasklaidos medžioklė, prisiminė M.A.Williamsas. Jis sakė turėjęs saugoti nuo viešumos dainininko vaikus Prince'ą Michaelą, Paris ir Blanketą.

Po to, kai buvo konstatuota M.Jacksono mirtis, įvyko „keistas“ M.A.Williamso pokalbis su C.Murray. „Buvau koridoriuje. Šnekučiavomės, kaip tai baisu, – liudijo M.A.Williamsas. – Tada jis pasakė, kad Michaelo kambaryje yra kažkokio tepalo... ir jog jis nenorėtų, kad pasaulis apie jį žinotų. Ir jis paprašė, kad aš ar kas nors kitas parvežtų jį atgal į namą jo paimti.“

M.A.Williamsas atsisakęs patenkinti tą prašymą. Per išankstinius posėdžius buvo pateikta įrodymų, kad C.Murray prašė prieš policijos atvykimą iš dainininko kambario išnešti kitus vaistus ir įrangą, tarp jų, kaip pranešama, – propofolio butelius.

Scanpix nuotr./M.Jacksono gydytojas Conradas Murray
„Scanpix“ nuotr./M.Jacksono gydytojas Conradas Murray

M.Jacksono apsaugos vadovas Faheemas Muhammadas trečiadienį teisme prisiminė, kad žvaigždės vaikus ištiko šokas pamačius, kaip jų turbūt jau mirusiam tėvui miegamajame daromas širdies masažas

F.Muhammadas taip pat sakė, kad M.Jacksonas kartais kasdien vaikščiodavo pas gydytoją Arnoldą Kleiną dėl odos ligos ir kad kartais po tų apsilankymų kalbėdavo labai lėtai. „Būdavo, kad jis eidavo kone kasdien, būdavo, kad porą dienų neidavo“, – sakė jis. M.Jacksono sveikatos būklės klausimas yra labai svarbus šiam teismui dėl netyčinės žmogžudystės, kuris turi trukti penkias savaites.

Advokatė, kuriai buvo pavesta sudaryti C.Murray 150 tūkst. dolerių per mėnesį vertės kontraktą rūpintis M.Jacksonu per planuotus Londono šou „This Is It“, trečiadienį sakė, jog gydytojas ne kartą jai tvirtino, kad M.Jacksono sveikata gera. „Daktaras Murray ne kartą man sakė, kad Michaelas Jacksonas yra visiškai sveikas, puikios būklės“, – paliudijo Kathy Jorrie.

58 metų C.Murray gresia kalėjimas iki ketverių metų, jei prisiekusieji – septyni vyrai ir penkios moterys – pripažins jį kaltu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius