Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė aktorius Gene'as Wilderis, sukūręs garsųjį Vilio Vonkos vaidmenį

Pirmadienį užgeso garsaus JAV aktoriaus Gene'o Wilderio gyvybė – legendinio filmo „Vilis Vonka ir šokolado fabrikas“ žvaigždė mirė eidamas 84-uosius metus.
Gene'as Wilderis
Gene'as Wilderis / Scanpix ir Vida Press nuotr.

Aktoriaus sūnėnas Jordanas Walkeris-Pearlmanas sakė, kad aktorius mirė nuo Alzheimerio ligos komplikacijų, laikydamasis rankomis su šeimos nariais, skambant Ellos Fitzgerald atliekamai dainai „Somewhere Over The Rainbow“.

„Su neapsakomu liūdesiu ir širdgėla, bet su dvasine padėka už nugyventą gyvenimą pranešu apie vyro, tėvo ir universalaus artisto Gene'o Wilderio mirtį jo namuose Stamforde, Konektikute“, – sakoma Jordano Walkerio-Pearlmano pranešime.

Du kartus „Oskarui“ nominuotam aktoriui nuo 1989-ųjų buvo diagnozuota gana reta kraujo vėžio onkohematologinė liga Ne Hodžkino limfoma.

Garsus komikas savo karjeroje yra sukūręs ne vieną žinomą vaidmenį. Gene'as Wilderis glaudžiai bendradarbiavo ir su rašytoju bei režisieriumi Melu Bruksu. Drauge jie sukūrė daugybę filmų, už kurių vaidmenis „Liepsnojantys balnai“ (1974 m.), „Jaunasis Frankenšteinas“ (1974 m.) jis buvo nominuotas prestižiniams „Oskarams“.

„Scanpix“ nuotr./Gene'as Wilderis
„Scanpix“ nuotr./Gene'as Wilderis

Jis vaidino tokiuose jau klasika spėjusiuose tapti filmuose kaip „Prodiuseriai“ ir daugelyje kitų.

Tačiau bene garsiausias vaidmuo jo karjeroje buvo 1971-aisiais sukurtas Vilio Vonkos personažas režisieriaus Melo Stuarto fantastiniame miuzikle „Vilis Vonka ir šokolado fabrikas“.

Praėjusio amžiaus 7 ir 8 dešimtmetyje Gene'as Wilderis drauge su kolega Richardu Pryoru suvaidino keliose klasikinėse komedijose, tarp kurių – ir garsiojoje, Sidney Poitierio režisuotoje, „Pamišėliai kalėjime“ (1980 m.).

Paskutinį stambų vaidmenį jis sukūrė 1999-ųjų televizijos filme „Alisa stebuklų šalyje“, jame taip pat vaidino Benas Kingsley ir Martinas Shortas.

„Scanpix“ nuotr./Gene'as Wilderis su pirmąja žmona Gilda Radner
„Scanpix“ nuotr./Gene'as Wilderis su trečiąja žmona Gilda Radner
„Scanpix“ nuotr./Gene'as Wilderis su antrąja žmona Karen Boyer
„Scanpix“ nuotr./Gene'as Wilderis su ketvirtąja žmona Karen Boyer

Gene'as Wilderis buvo vedęs keturis kartus: pirmoji jo žmona buvo aktorė Mary Mercier, su kuria jis santuokoje pragyveno penkerius metus. Vėliau jis vedė Mary Joan Schutz, tačiau ir ši santuoka nesusiklostė.

1984 metais aktorius susituokė su amerikiečių komike Gilda Radner, kurią po penkerių metų pasiglemžė vėžys. Vėliau, 1991-aisiais, jis vedė Karen Boyer, su kuria buvo susituokęs iki pat savo mirties. Vaikų nė su viena žmona aktorius nesusilaukė, tačiau jis buvo įsivaikinęs antrosios žmonos dukrą Katharine.

VIDEO: Willy Wonka (HD) "Pure Imagination"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius