Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 23 /2011 07 24

Mirė atlikėja Amy Winehouse

Šeštadienį mirė vos 27 metų sulaukusi atlikėja Amy Winehouse. Pastaraisiais metais ji turėjo problemų dėl alkoholio ir narkotikų.
Amy Winehouse
Amy Winehouse. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

BBC praneša, kad dainininkė A.Winehouse rasta negyva savo namuose Londone.

Kaip skelbia dailymail.co.uk, du greitosios pagalbos automobiliai į A.Winehouse namus atvyko prieš 16 val. Londono laiku (18 val. Lietuvos laiku), tačiau jau niekuo negalėjo jai padėti. Policija į atlikėjos namus buvo iškviesta 16.05 val. Kol kas neskelbiama mirties priežastis, ji turėtų paaiškėti po skrodimo. Tmz.com duomenimis, skrodimas turėtų būti atliekamas sekmadienį. Tačiau jau dabar britų žiniasklaidos šaltiniai skelbia, kad mirties priežastis greičiausiai yra kvaišalų perdozavimas.

A.Winehouse JAV atstovaujanti firma išplatino pranešimą: „Mes esame giliai nuliūdinti netikėtos tokios talentingos muzikantės, menininkės, atlikėjos mirties. Mūsų maldos keliauja Amy šeimai, draugams ir gerbėjams šiuo sunkiu metu“.

Šiuo metu prie namo, kuriame mirė A.Winehouse, būriuojasi gerbėjai, žurnalistai, tačiau prie pastato jiems pakliūti nepavyksta, nes visa teritorija yra atitverta policijos. Pareigūnai dirba namo viduje.

Kaip dailymail.co.uk sakė A.Winehouse kaimynai, prie namo – ir sielvarto palaužtas A.Winehouse draugas režisierius Regas Travissas.

Problemos kamavo jau seniai

A.Winehouse jau seniai turėjo problemų dėl alkoholio ir narkotikų, tačiau gegužės mėnesį buvo paskelbta, kad ji gydosi nuo šių priklausomybių privačioje klinikoje „Priory Clinic“. Žurnalas „People“ skelbė, kad gydytis savo dukrą privertė jos tėvas.

A.Winehouse užbaigė alkoholikų reabilitacijos programą ir pradėjo turą Europoje.

Tačiau jau pati pradžia buvo nesėkminga – koncerto Serbijoje metu ji buvo akivaizdžiai apsvaigusi. Dainininkė sunkiai artikuliavo dainų tekstus, negalėjo prisiderinti prie savo grupės ir buvo žiūrovų nušvilpta.

Vėliau A.Winehouse nutraukė turą.

Šią savaitę A.Winehouse atlydėjo savo krikšto dukrą į koncertą, kuriame ši dainavo. A.Winehouse trumpam užlipo į sceną, kur atliko kelis šokio judesius ir ragino žmones pirkti jos globotinės albumą.

Atlikėja savo karjerą pradėjo 2003 metais albumu „Frank“, būdama 20-ies. Tačiau labiausiai ji išgarsėjo 2006 metais su disku „Back to Black“. Tačiau šlovė atnešė ir neigiamų pasekmių – atlikėja pasidarė priklausoma nuo alkoholio ir narkotikų. Pastaruosius kelis metus A.Winehouse įrašinėjo naują albumą, tačiau šis darbas vyko labai sunkiai.

Papildyta 14.03 val. A.Winehouse mirties priežastis iki šiol nėra nustatyta, tačiau didžioji dalis britų žiniasklaidos spėja, kad atlikėja mirė perdozavusi narkotikų.

Tai, kad A.Winehouse galėjo mirti nuo įvairių narkotikų mišinio, patvirtina dailymail.co.uk šaltiniai. Kaip rašoma šiame tinklalapyje, dainininkė penktadienį iš prekiautojų narkotikais pirko kokaino, heorino, ekstazio ir ketamino. Taip pat teigiama, jog pastarosiomis dienomis ji smarkiai gėrė.

„Sunday Mirror“ rašo, kad A.Winehouse draugai mano, jog atlikėja galėjo mirti sumaišiusi nekokybišką ekstazio tabletę su dideliu kiekiu alkoholio.

Tiesa, kai kurie leidiniai, remdamiesi savo šaltiniais policijoje, skelbia, kad dainininkė galėjo nusižudyti, perdozavosi stiprių vaistų. Tačiau nėra jokių duomenų, kad A.Winehouse būtų palikusi priešmirtinį raštelį. Kaimynystėje gyvenantys žmonės žurnalistams pasakojo, kad naktį į šeštadienį iš A.Winehouse namų buvo girdėti riksmai, tad neatmetama ir smurtinės mirties versija. Portalas tmz.com skelbia, kad medikams atvykus A.Winehouse dar buvo gyva, tačiau netrukus jos gyvybė užgeso.

Nors A.Winehouse ilgus metus kovojo su priklausomybe nuo narkotikų, „Daily Telegraph“ apžvalgininkas Neilas McCormackas teigia, kad pastaruoju metu ji buvo pradėjusi lipti iš šio liūno. „Liūdniausia, kad, sprendžiant pagal viską, ji buvo arti to, kad laimėtų kovą su priklausomybėmis. Ji atrodė ir dainavo kur kas geriau nei anksčiau“, – teigė jis.

Vieno Londono restorano, kur dažnai užsukdavo A.Winehouse, savininkė sakė, jog matė dainininkę praėjusį antradienį. „Ji pasake: „Prašau, nepilk man. Aš nebegeriu“. Ji atrodė susitvarkiusi. Ji normaliai bendravo su aplinkiniais, dalijo autografus, fotografavosi su vaikais“, – pasakojo restorano savininkė.

Papildyta 16.24 val. A.Winehouse mirties priežastis paaiškės anksčiausiai pirmadienį, – tą dieną turėtų būti atliktas skrodimas. Anksčiau buvo skelbiama, kad skrodimas bus atliktas sekmadienį.

Tuo tarpu britų žiniasklaida skelbia, kad policija nustatė vieną įtariamąjį dėl A.Winehouse mirties. Nors neskelbiama jo pavardė, tačiau rašoma, kad tai artimas atlikėjos draugas. Teigiama, jog jis davė dainininkei mirtiną kokaino ir kreko kokteilį. Tiesa, kol kas nežinoma, ar tai jis padarė specialiai.  

VIDEO: Amy Winehouse - Tears Dry On Their Own

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius