-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė filmo „8 mylia“ kūrėjas ir „Oskaro“ laureatas Curtis Hansonas

„Oskarą“ už scenarijų filmui „Los Andželas slaptai“ („L.A. Confidential“) pelnęs Curtis Hansonas, taip pat režisavęs filmą „8 mylia“ („8 Mile“) su Eminemu, mirė būdamas 71 metų, pranešė JAV pareigūnai.
Eminemas ir Curtis Hansonas filmuojant „8 mylią“
Eminemas ir Curtis Hansonas filmuojant „8 mylią“ / Filmo kūrėjų nuotr.

Los Andželo policijos atstovas Tony Imas sakė, kad greitosios pagalbos medikai antradienį pripažino Curtį Hansoną mirusiu jo namuose Holivud Hilse. Pasak Tony Imo, šis kino prodiuseris, režisierius ir scenaristas mirė dėl natūralių priežasčių, bet daugiau detalių pareigūnas nepateikė.

„Curtis Hansonas tikėjo manimi ir mūsų beprotiška mintimi sukurti repo kopų filmą Detroite. Ji praktiškai pavertė mane aktoriumi dėl „8 mylios“. Man pasisekė, kad jį pažinojau“, – sužinoję apie režisieriaus mirtį „The Hollywood Reporter“ sakė reperis Eminemas.​

„Scanpix“ nuotr./Curtis Hansonas
„Scanpix“ nuotr./Curtis Hansonas

Curtis Hansonas gimė Rino mieste Nevados valstijoje, bet užaugo Los Andžele. Jis metė vidurinę mokyklą ir pradėjo dirbti fotografu.

Jis pradėjo rašyti scenarijus ir išmėgino režisieriaus darbą 8-o dešimtmečio pradžioje, bet didesnės sulaukė tik 1992 metais, kai pasirodė jo režisuotas psichologinis trileris „Ranka, supanti lopšį“ („The Hand That Rocks The Cradle“). Ši juosta, kurioje Rebecca De Mornay suvaidino keršto trokštančią auklę, tapo dideliu hitu.

Curtis Hansonas taip pat režisavo 1994 metų filmą „Laukinė upė“ („The River Wild“), kuriame pagrindinius vaidmenis atliko Meryl Streep ir Kevinas Baconas, taip pat 2000 metų juostą „Vunderkindai“ („Wonder Boys“) su Tobey Maguire'u bei Michaelu Douglasu.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius