-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė garsus roko ir bliuzo dainininkas Joe Cockeris

Pirmadienį mirė garsus anglų roko ir bliuzo atlikėjas Joe Cockeris. Muzikantui buvo 70 metų.
Joe Cockeris
Joe Cockeris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Joe Cockerio atstovas Barrie Marshallas nepanoro atskleisti mirties priežasties, tačiau gerbėjams ne paslaptis, kad muzikantas sirgo plaučių vėžiu. J.Cockerio gyvybė užgeso jo paties namuose Kolorado valstijoje.

„Jis buvo tiesiog unikalus“, – apie J.Cockerį kalbėjo B.Marshallas. Pasak jo, tiesiog sunku patikėti, kad muzikanto nebėra. „Bus labai sunku užpildyti tą tuštumą mūsų visų širdyse“, – sakė jis.

AOP nuotr./Joe Cockeris
AOP nuotr./Joe Cockeris

Prieš daugiau nei keturis dešimtmečius Vance Arnoldo slapyvardžiu pasivadinęs J.Cockeris save laikė popmuzikos atlikėju ir tik vėliau palaipsniui pamėgo roką ir bliuzą. 1966-aisiais jis įkūrė tokio stiliaus muziką grojančią grupę „The Grease Band“, kuri per kelis metus sulaukė stulbinamo populiarumo.

AOP nuotr./Joe Cockeris
AOP nuotr./Joe Cockeris

Nepaisant to, J.Cockerį labiausiai išgarsino prieš kelis dešimtmečius perdainuotas „The Beatles“ kūrinys „With A Little Help from My Friends“. Dar 1968 metais jis sulaukė didžiulio pripažinimo ir tapo klausomiausiu kūrinių britų topų viršūnėse. Apskritai, J.Cockeris buvo glaudžiai susijęs su „The Beatles“ kūryba, žavėjosi Johno Lenono, Bobo Dylano, Bryano Ferry kūryba. Vienas svarbesnių įvykių jo gyvenime – pasirodymas garsiajame Vudstoko festivalyje 1969-aisiais.

VIDEO: Joe Cocker - With a little help from my friends

J.Cockeris pelnė ne vieną prestižinį apdovanojimą. Didelio populiarumo sulaukė ir drauge su Jennifer Warnes įrašytas kūrinys „Up Where We Belong“, už kurį 1983 metais jam buvo įteiktas „Grammy“. Po dešimtmečio jis buvo pripažintas geriausiu britų muzikos atlikėju, o 2007 metais galėjo džiaugtis karalienės Elizabeth II dėmesiu – jam buvo įteiktas karališkasisi Britų imperijos ordinas. Tuomet jos valdymo jubiliejaus iškilmėse J.Cockeris surengė koncertą prie Bakingamo rūmų.

AOP nuotr./Joe Cockeris
AOP nuotr./ Jennifer Warnes ir Joe Cockeris

J.Cockeris laikomas vienu iš geriausių britų atlikėjų. Jis per savo muzikinę karjerą išleido daugiau nei 20 studijinių albumų, iš kurių paskutinį „Fire It Up“ išelido dar 2012 metais.

Muzikanto gerbėjai Lietuvoje taip pat turėjo galimybę jį pamatyti iš arčiau. J.Cockeris net du kartus koncertavo Vilniuje. Pirmąjį savo pasirodymą jis surengė dar 1994 metais Žalgirio stadione, o 2007-aisias pasirodė dabartinėje sostinės „Pramogų“ arenoje. Paskutinės viešnagės metu muzikantas pristatė albumą „Hymn for my soul“, paklausyti koncerto susirinko maždaug 4 tūkst. žmonių.

VIDEO: Joe Cocker Greatest Hits (Full Album) - The Best Of Joe Cocker
VIDEO: Joe Cocker Greatest hits full album | Best songs of Joe Cocker

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius