Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė legendinė aktorė Elizabeth Taylor

Eidama 79-uosius metus mirė legendinė aktorė Elizabeth Taylor, liūdną žinią bėgančioje eilutėje pranešė BBC.
Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Elizabeth Taylor

Dar vasarį aktorė buvo paguldyta į Los Andželo (JAV) ligoninę dėl širdies nepakankamumo. Vėliau buvo pranešta, kad didžiojo ekrano legendos E.Taylor sveikatos būklė ligoninėje pagerėjo ir jos neištiko širdies smūgis, insultas, jai taip pat nebuvo atlikta jokia širdies operacija.

Tačiau aktorė dar kurį laiką liko ligoninėje. „Elizabeth Taylor gydytojai džiaugiasi jos pažanga, – tuomet pareiškime spaudai nurodė aktorės, kuri per ilgą karjerą kine pelnė du „Oskarus“, atstovas. – Ji yra geros nuotaikos ir kasdien jaučiasi vis tvirčiau.“

2009 metais aktorei, kuri buvo ištekėjusi net aštuonis kartus, buvo pakeistas nesandarus širdies vožtuvas, o pastaruosius penkerius metus dėl chroniškų skausmų ji naudodavosi vežimėliu.

E.Taylor yra vaidinusi iš viso daugiau nei 50 filmų; JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimus pelnė už vaidmenis filmuose „Butterfield 8“ (1960 m.) ir „Kas bijo Virdžinijos Vulf?“  (1966 m.).

Papildyta 15.30 val.: Kaip pranešė Today.com, E.Taylor trečiadienį mirė ligoninėje, apsupta vaikų. Neatlaikė 79-erių aktorės širdis.

„Mano motina buvo ypatinga moteris, kuri gyveno gyvenimą, pilną aistros, humoro ir meilės, – pranešime žiniasklaidai sakė kino legendos sūnus Michaelas Wildingas. – Jos netektis pribloškė tuos, kuriems ji buvo brangi, tačiau mus visada įkvėps jos darbai. Jos nuostabūs kūriniai kine, verslininkės sėkmė ir drąsi, nepalenkiama kova prieš ŽIV ir AIDS. Mes nepaprastai didžiuojamės tuo, ką ji padarė. Žinome, kad pasaulis tapo geresne vieta, nes Mama jame gyveno. Jos palikimas niekada neišblės, jos dvasia visada bus su mumis, o jos meilė amžinai bus mūsų širdyse.“

Vienas iš retų E.Taylor viešų pasirodymų 2008-aisiais renginyje, skirtame kovai su AIDS:

VIDEO: Elizabeth Taylor Whoops for Joy!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius