-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mirė seriale „Įstatymas ir tvarka“ išgarsėjęs aktorius Dennisas Farina

Pirmadienį sulaukęs 69-erių JAV mirė garsus amerikiečių aktorius Dennisas Farina, praneša euronews.com.
Dennisas Farina
Dennisas Farina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Aktorius mirė Skotsdeile, Arizonos valstijoje. Kaip pranešė D.Farinos agentas, aktoriaus mirties priežastimi tapo plaučiuose susidaręs kraujo krešulys.

Dennisas Farina populiarumo sulaukė suvaidinęs detektyvą Joe Fontana garsiame amerikiečių seriale „Įstatymas ir tvarka“ („Law and order“).

Aktorius gimė Čikagoje, Ilinojaus valstijoje, jo tėvai – Iolanda ir iš Sicilijos į Ameriką atvykęs Josephas – augino 7 vaikus, D.Farina turėjo tris seseris ir tris brolius.

Prieš tapdamas aktoriumi, D.Farina 18 metų dirbo Čikagos Policijos departamento vagysčių skyriuje, nuo 1967 iki 1985 metų.

Kaip rašo huffingtonpost.com, 1981 metais režisierius Michaelis Mannas pasiūlė tuomet dar policijoje dirbusiam D.Farinai konsultuoti jo kuriamame filme „Vagis“ („Thief“), tačiau vėliau, pastebėjęs aktorinius D.Farinos sugebėjimus, režisierius tame pačiame filme jam pasiūlė ir nedidelį vaidmenį, nuo kurio ir prasidėjo beveik 3 dešimtmečius trukusi aktoriaus karjera.

Vis dėlto labiausiai aktorių išgarsinęs vaidmuo buvo to paties Michaelo Manno režisuotame seriale „Įstatymas ir tvarka“, kur D.Farinai buvo pasiūlytas detektyvo Joe Fontanos vaidmuo.

D.Farina taip pat nusifilmavo tokiuose populiarumo sulaukusiuose filmuose kaip, „Kontraktas su neūžuga“ („Get Shorty“), „Gelbstint eilinį Ryaną“ („Saving Private Ryan“), „Bėgimas naktį“ („Midnight Run“) ir kt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius