Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė Vestminsterio hercogas, vienas turtingiausių žmonių pasaulyje Geraldas Cavendishas Grosvenoras

Antradienį mirė Didžiosios Britanijos milijardierius Geraldas Cavendishas Grosvenoras, vienas turtingiausių žmonių pasaulyje, pranešė jo palikimo tvarkytojai.
Vestminsterio hercogas Geraldas Cavendishas Grosvenoras ir karalienė Elizabeth II (2004 m.)
Vestminsterio hercogas Geraldas Cavendishas Grosvenoras ir karalienė Elizabeth II (2004 m.) / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

64 metų Vestminsterio hercogas mirė vienoje Lankašyro ligoninėje šiaurės vakarų Anglijoje, nurodė palikimo tvarkytojų atstovė.

Jis buvo išvežtas į ligoninę iš savo didelės užmiesčio vilos Abistede, kai staiga blogai pasijuto, pridūrė ji, bet nepateikė daugiau detalių apie jo sveikatos sutrikimą.

„Visi jos šeimos nariai informuoti ir prašė privatumo bei supratimo šiuo labai sunkiu metu“, – sakė atstovė.

Žurnalo „Forbes“ pasaulio milijardierių sąraše Geraldas Cavendishas Grosvenoras ir jo šeima užėmė 68-ąją poziciją – jų turtas vertinamas 10,8 mlrd. JAV dolerių (9,7 mlrd. eurų).

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Vestminsterio hercogas Geraldas Cavendishas Grosvenoras ir princas Charlesas (2009 m.)
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Princas Charlesas ir Vestminsterio hercogas Geraldas Cavendishas Grosvenoras (2009 m.)

Šiam stambiam Britanijos žemvaldžiui priklausė 190 akrų (76,9 ha) Belgreivijoje – viename brangiausių Londono rajonų šalia Bakingamo rūmų.

Kaip nurodo verslo naujienų agentūra „Bloomberg“, jis prarado 1 mlrd. dolerių tuojau po Britanijoje birželį įvykusio referendumo, kai šalis apsisprendė išstoti iš Europos Sąjungos. Šis žingsnis smarkiai nusmukdė svaro kursą ir supurtė nekilnojamojo turto rinką.

Geraldo Cavendisho Grosvenoro šeima taip pat susijusi su Britanijos karališkąja šeima – vienas iš keturių hercogo vaikų, Hugh, yra trimečio princo George'o, princo Williamo ir jo žmonos Kate sūnaus, krikštatėvis.

Britanijos karalienė Elizabeth II ir jos vyras Philipas pareiškė užuojautą, sužinoję apie Geraldo Cavendisho Grosvenoro mirtį, sakė viena Bakingamo rūmų atstovė.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Vestminsterio hercogas Geraldas Cavendishas Grosvenoras ir princas Charlesas (2014 m.)
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Vestminsterio hercogas Geraldas Cavendishas Grosvenoras ir princas Charlesas (2014 m.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius