Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mįslingomis aplinkybėmis mirus kunigaikštienės Catherine slaugei, sustabdyta australų radijo laida, galėjusi sukelti medikės savižudybę

Du Australijos radijo laidų vedėjai, kurie apsimetė Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos nariais, kad telefonu išgautų informacijos apie ligoninėje gydytą besilaukiančią princo Williamo žmoną Catherine, šeštadienį nebekalbėjo eteryje, kai slaugytoja Jacintha Saldanha, kuriai jie skambino, buvo rasta penktadienį negyva – kaip manoma, nusižudžiusi.
Australijos radijo stoties laidos vedėjai pokštaudami priskaldė malkų: Mel Greig (kairėje) ir Michaelas Christianas nušalinti
Australijos radijo stoties laidos vedėjai pokštaudami priskaldė malkų: Mel Greig (kairėje) ir Michaelas Christianas nušalinti / „Scanpix“ nuotr.

Slaugytoja Jacintha Saldanha (nuotrauką rasite čia) atsiliepė telefonu, kai į jos ligoninę paskambino Sidnėjaus radijo „2Day FM“ darbuotojai ir prisistatė esantys Didžiosios Britanijos karalienė Elizabeth II bei Williamo tėvas princas Charlesas. Tuomet ji perdavė ragelį savo bendradarbei, kuri atskleidė apsimetėliams detalių apie kunigaikštienės Catherine būklę.

J.Saldanha buvo rasta negyva penktadienį, o policija nurodė, kad jos mirtis nekelia įtarimų, jog moteris galėjo būti nužudyta. Londone įsikūrusi privati Karaliaus Edwardo VII (Edvardo VII) ligoninė, kurioje dirbo ši slaugytoja, atsisakė komentuoti žiniasklaidos pranešimų, kad J.Saldanha nusižudė.

Žinia apie slaugytojos mirtį išprovokavo pyktį dėl minėtos radijo stoties ir dviejų su šiuo incidentu susijusių laidų vedėjų – Mel Greig ir Michaelo Christiano, nors jiedu sakė esantys „giliai sukrėsti“, kad įvykiai taip susiklostė.

„Būtų teisinga sakyti, kad jie visiškai sugniuždyti“, – sakė bendrovės „Southern Cross Austereo“, kuriai priklauso „2Day FM“, vykdomasis direktorius Rhysas Holleranas.

Pasak jo, abu darbuotojai bendrą radijo laidą vedė tik porą savaičių.

Rh.Holleranas nurodė, kad radijo stotis ir laidos vedėjai nusprendė sustabdyti savo šou „iki atskiro pranešimo iš pagarbos tam, ką galima pavadinti tik tragedija“.

Radijo stoties svetainė socialiniame tinkle „Facebook“ sulaukė tūkstančių atsiliepimų apie slaugytojos mirtį. Daugelis komentatorių kaltino laidos vedėjus ir ragino juos išmesti iš darbo, o viena didelė bendrovė jau nutraukė sutartį dėl reklamos.

„Velniai griebtų, dabar nebe taip juokinga, tiesa? Britė slaugytoja MIRUSI dėl poros pigių juokelių. Gėda jums!“ – rašo internautė Kim Wilson.

Velniai griebtų, dabar nebe taip juokinga, tiesa? Britė slaugytoja MIRUSI dėl poros pigių juokelių. Gėda jums!

Policijai, kuri penktadienio rytą buvo iškviesta vienu adresu netoli minėtos ligoninės, buvo pranešta apie ten rastą sąmonės netekusią moterį, tačiau atvykę pareigūnai rado ją mirusią.

„Ši mirtis laikoma neišaiškinta“, – sakoma policijos pranešime; pasak vieno pareigūno, palaikų tyrimo rezultatus tikimasi gauti savaitgalį.

Slaugytojos, kuri, kaip pranešama, augino du vaikus, šeima paprašė užtikrinti jos privatumą.

„Mūsų šeima yra didžiai sukrėsta mūsų mylimos Jacinthos netekties“, – sakoma artimųjų pranešime.

Iki šeštadienio popietės „2Day FM“ svetainėje buvo paskelbta daugiau nei 13 650 komentarų. Kai kuriuose sakoma, kad slaugytojos kraujas krenta ant M.Greig ir M.Christiano rankų, taip pat piktai raginama juos pašalinti iš darbo.

Kai kuriems šis incidentas sukėlė prisiminimus apie princo Williamo motinos Velso princesės Dianos žūtį per automobilio katastrofą Paryžiuje 1997 metais, išprovokuotą mašiną persekiojusių paparacų.

„Galima būtų pagalvoti, kad ... princesės Dianos žūtis turėjo pamokyti žiniasklaidą apie kišimąsi į karališkosios šeimos privatumą, tačiau spėju, kad jie nepasimokė“, – rašo komentatorė Lora LB.

Princas Williamas ir kunigaikštienė Catherine sakė esantys „didžiai nuliūdę“ dėl J.Saldanhos mirties; Australijos premjerė Julia Gillard pavadino tai „siaubinga tragedija“.

Nevykęs australų pokštas, išprovokavęs pasipiktinimo audrą tarptautinėje žiniasklaidoje, buvo jau kitą dieną po to, kai karališkieji rūmai atskleidė, jog 30-metė kunigaikštienė laukiasi. Ši žinia buvo paskelbta pirmadienį, kai Catherine dėl smarkaus rytinio vėmimo buvo paguldyta į ligoninę, kur ji praleido tris paras.

M.Greig ir M.Christianas atsiprašė dėl slaugytojos mirties, tačiau jų radijas iš pradžių reklamavo jų poelgį kaip „visų laikų didžiausią karališkąjį pokštą“.

Kalbantis telefonu, M.Greig apsimetė karaliene Elizabeth II, o J.Saldanha girdima sakanti „O taip, prašom palaukti, ponia“. Tuomet ji sujungė su kita slaugytoja, kuri atskleidė, jog Kate „nė kiek nežiaugčiojo per jos budėjimą, ir ji tai užmigdavo, tai prabusdavo“.

Karališkoji šeima nekėlė triukšmo dėl šio incidento, tačiau jis sulaukė didžiulio žiniasklaidos dėmesio, o ligoninės vedėjas Johnas Lofthouse'as sakė, kad darbuotojai stengėsi padėti J.Saldanhai „šiuo labai sunkiu metu“.

Australai pranešėjai teigė, kad jų pokštas buvo geraširdiškas ir kad netgi princas Charlesas dėl jo juokavo.

Australai pranešėjai teigė, kad jų pokštas buvo geraširdiškas ir kad netgi princas Charlesas dėl jo juokavo. Kai žurnalistai ketvirtadienį pasiteiravo jo apie Kate būklę, Velso princas atsakė: „Iš kur žinot, kad aš ne radijas?“

Tačiau šis pokštas supriešino visuomenę Australijoje: kai kurie jį vertina kaip „nekaltą juokelį“, o kiti sako, kad buvo peržengtos ribos ir kad kiekvienas turi teisę į privatumą.

Visuotinis sukrėtimas dėl slaugytojos mirties labai skyrėsi nuo džiūgavimo, kai šią savaitę buvo paskelbta apie numatomą karališkosios šeimos pagausėjimą. Williamo ir Kate pirmagimis būtų trečiasis eilėje į Didžiosios Britanijos sostą.

Rh.Holleranas nurodė, kad radijo stotis ir laidos vedėjai nusprendė sustabdyti savo šou „iki atskiro pranešimo iš pagarbos tam, ką galima pavadinti tik tragedija“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius