Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsusis Moby užaugo su lietuviais

Moby gerbėjams laukti liko visai nedaug – jau birželio 13 dieną Trakų pilies ramybę sujauks garsiausios Amerikos muzikanto, didžėjaus, menininko ir aktyvaus visuomenės veikėjo dainos. Kalbėdamas su 15min.lt, Moby prisipažino, kad augdamas neturtingoje šeimoje net nedrįso svajoti, kad jo muzikos klausysis visas pasaulis .
Moby
Moby / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Moby“

Gegužės viduryje išleisite naują albumą „Destroyed“, kurį, kaip pats prisipažinote savo „bloge“, sukūrėte, kankinamas nemigos naktų – o jūsų gerbėjai galės užmigti, pasiklausę jo?

Iš tiesų esu nekoks miegalius – deja, aš niekada gerai nemiegu, bet kai visi aplinkui miega, galiu netrukdomas kurti dainas. Dalis muzikos naujame albume yra atpalaiduojanti, todėl ji kai kam galės padėti užmigti. Tačiau naujasis albumas labai eklektiškas ir įvairus, jame yra ir ramių kūrinių, ir trankios muzikos.

Jūs ne tik kuriate muziką, bet ir daugelį metų fotografuojate – kodėl būtent dabar nusprendėte kartu su naujuoju muzikos albumu išleisti ir fotografijų knygą?

Fotografuoju jau 35 metus, o per paskutinį turą sugalvojau įvykdyti du nedidelius projektus: fotografuoti turo akimirkas ir kurti muziką per gastroles. Didelė dalis muzikos, kurią sukūriau keliaudamas, tapo naujojo albumo kūriniais, o daugelis nuotraukų sugulė į fotografijų knygą.

Aš iš tiesų labai mėgstu fotografuoti, bet man nemažiau svarbu buvo įamžinti tą keistą gyvenimo būdą, kai laiką leidi viešbučiuose, aerouostuose, scenos užkulisiuose. Tai iš tiesų labai keistas jausmas... Fotografijose atsispindi daug kontrastų, kai, pavyzdžiui, būnu vienas tuščiuose užkulisiuose, o jau netrukus – ant scenos prieš penkiasdešimt tūkstančių žmonių.

VIDEO: Moby - Why Does My Heart Feel So Bad?

Esate ne kartą sakęs, kad jums nepatinka gastrolės, kad jums daug mieliau groti keliems šimtams, o ne tūkstančiams žiūrovų. Taigi kas jums padeda išgyventi turą?

Vienas iš dalykų, kuris man padeda tai pakelti, yra faktas, kad man labai patinka gyvai groti muziką. Aš vis dar manau, kad man labai pasisekė gyvenime, nes galiu kurti muziką ir ją atlikti publikai. Aš augau gana neturtingoje šeimoje ir nesitikėjau tapti muzikantu, neturėjau ir vilties, kad kažkas klausysis mano muzikos.

Taigi net jei išvykstu į turus, būnu pavargęs, negaliu atsipalaiduoti, prastai miegu, primenu sau, kad turiu labai džiaugtis, kad man gyvenime pasisekė, nes galiu keliauti po įvairias šalis ir jas pažinti, grodamas muziką.

Jūs ne tik menininkas, bet ir aktyvus visuomenės veikėjas, kuriam ne vis vien daugelis visuomenės problemų. Pavyzdžiui, aktyviai kovojate už gyvūnų teises...

Taip, aš esu gyvūnų teisių gynėjas maždaug 25 metus ir galėčiau apie tai kalbėti labai ilgai. Tačiau iš principo svarbiausia, ką aš darau, tai bandau kalbėti su žmonėmis ir dalintis savo nuomone apie gyvūnų teises. Aš neteisiu žmonių už tai, ką jie daro su gyvūnais, nepykstu ant jų ir jei žmonės su manimi nesutinka – viskas gerai. Kol du žmonės gali vystyti normalų pokalbį, kuriame kiekvienas išdėsto savo argumentus ir požiūrį, tol tas pokalbis yra prasmingas. Mano įsitikinimu, kai du žmonės pradeda rėkti vienas ant kito, kaltinti, tada nebelieka jokios galimybės normaliam bendravimui.

Aš bendradarbiauju su daugybe gyvūnų teisių gynėjų organizacijų. Iš principo, aš kuriu fondus ir stengiuosi atkreipti žmonių dėmesį į tam tikras problemas.

VIDEO: Moby - We Are All Made Of Stars

Paskaičius jūsų blogą, susidaro įspūdis, kad jums nuoširdžiai patinka pačiam tiesiogiai bendrauti su savo gerbėjais raštu. Kiek jums reikalinga žiniasklaidos pagalba?

Man iš tikrųjų labai patinka bendrauti su žmonėmis tiek muzika, tiek nuotraukomis, vaizdo įrašais, trumpais filmais. Manau, žiniasklaidos vaidmuo XXI amžiuje tapo labai keistas. Yra tiek daug medijos kanalų ir tiek daug būdų žmonėms bendrauti! Man asmeniškai atrodo labai žavu, kad dabar yra tiek daug galimybių pristatyti savo muziką ir idėjas kitiems.

Po daugelio metų laukimo savo dainas ir mintis pagaliau galėsite tiesiogiai pristatyti ir Lietuvos gerbėjams. Ko jie gali tikėtis jūsų koncerte?

Tai bus pakankamai didelis šou, mes ant scenos būsime aštuoniese. Aš ne tik dainuosiu, bet ir grosiu gitara, klavišiniais bei būgnais. Lietuvos gerbėjams pristatysime kelias naujojo albumo dainas, tačiau didžioji dalis kūrinių bus jau gerai žinomi iš ankstesnių albumų – taigi pavadinčiau koncertą mano hitų šou.

Ką žinote apie Lietuvą, prieš atvykdamas į ją pirmą kartą?

Jau žinau, kad koncertas vyks labai gražioje vietovėje ir ten bus iš tiesų labai smagu koncertuoti. Aš užaugau Konektikuto valstijoje, Amerikoje, ir ten kaimynystėje gyveno nemažai lietuvių šeimų. Todėl aš jau šiek tiek pažįstu lietuvių kultūrą, nes prisimenu mano vaikystės draugų lietuvių pasakojimus. Todėl man bus labai įdomu pirmą kartą apsilankyti Lietuvoje. Tuo mane ir žavi gastrolės – turiu unikalią galimybę pažinti ir atrasti vis naujas šalis, kuriose dar nesu buvęs.

Ką norėtumėte pasakyti savo Lietuvos gerbėjams?

Norėčiau pasakyti, kad aš labai džiaugiuosi, kad galiu atvykti į Lietuvą ir ten surengti koncertą. Nuoširdžiai tikiuosi, kad visiems žiūrovams patiks mano koncertas.

VIDEO: Moby - Lift me up

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius