-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 07 01 /19:45

Monako kunigaikštis Albertas II vedė Charlene Wittstock

Monako kunigaikštis Albertas II penktadienį susituokė su plaukike Charlene Wittstock. Šis įvykis leido lengviau atsikvėpti kunigaikštystės gyventojams, kurie ne vieną dešimtmetį buvo priversti laukti jo vestuvių.
Kunigaikščio Alberto II iu Charlene Wittstock bučinys po civilinės santuokos penktadienį
Kunigaikščio Alberto II su Charlene Wittstock bučinys po civilinės santuokos penktadienį / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Civilinė vedybų ceremonija vyko rūmų sosto salėje ir truko vos dvidešimt minučių.

Šios mažytės Viduržemio jūros kunigaikštystės pora dalyvaus vestuvių puotoje kartu su savo piliečiais, o vakare įvyks koncertas. Šeštadienį bus surengta bažnytinė tuoktuvių ceremonija.

Apie Alberto gyvenimą:

Albertas jau turi du nesantuokinius vaikus, kuriuos oficialiai pripažino tik įžengęs į sostą, bet nei jo sūnus, nei duktė negalės tapti įpėdiniais, nes Monako konstitucija numato, jog kunigaikštystės vadovas privalo būti gimęs karališkoje santuokoje.

Mergišiaus reputaciją susikūrusio 53 metų kunigaikščio užsitęsusi viengungystė 2002 metais privertė Monaką pakeisti savo konstituciją, numatant sosto perdavimo galimybę Alberto seseriai Caroline tuo atveju, jei kunigaikštis mirtų, nepalikęs teisėto įpėdinio.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kunigaikštis Albertas II ir Charlene Wittstock po civilinės santuokos penktadienį
Kunigaikštis Albertas II ir Charlene Wittstock po civilinės santuokos penktadienį

Teisėto įpėdinio nebūvimas kelia grėsmę ne tik 700 metų kunigaikštystę valdančiai Grimaldi dinastijai. Jeigu Albertas iki mirties nesusilauktų jokio teisėto įpėdinio, Monakas taptų Prancūzijos protektoratu ir galbūt prarastų viliojantį laisvos nuo mokesčių zonos statusą.

Dabartiniai Alberto vaikai yra 20 metė Jazmin Grace, kurią pagimdė amerikietė buvusi padavėja Tamara Rotolo, ir šešiametis sūnus Alexandre'as Coste’as, kurio motina – buvusi oro linijų „Air France“ stiuardesė Nicole Coste.

Po tėvo Rainier III mirties 2005 metais sostą perėmęs Albertas neslėpė, kad ilgai mėgavosi nerūpestingu viengungio gyvenimu.

„Tai man suteikė tam tikros laisvės, bet galiu patikinti, kad vesiu“, – sakė jis.

Turėdamas laisvę jis atsidavė sportui ir dalyvavo penkeriose žiemos olimpinėse žaidynėse, kur atstovavo nacionalinei bobslėjaus komandai, o 1985 dalyvavo ralyje Paryžius – Dakaras.

1985 metais jis buvo paskirtas į Tarptautinį olimpinį komitetą, o 1993 metais tapo Monako olimpinio komiteto vadovu.

Kunigaikštis žaidžia rankinį, tenisą, skvošą, slidinėja ir užsiima atletika, todėl jo sprendimas vesti moterį, kuri plaukti išmoko būdama vos trejų metukų ir vėliau olimpinėse žaidynėse atstovavo Pietų Afrikos Respublikai, niekam nesukėlė nuostabos.

Nuoširdžiai atlikdamas oficialias pareigas Albertas užsitarnavo gerą reputaciją tarp 32 tūkst. nykštukinės valstybės gyventojų, kurie jį laiko maloniu ir ramiu vadovu. Jis laikomas lengviau prieinamu ir ne tokiu autokratišku, nei jo velionis tėvas.

Kunigaikščio Rainier III ir Holivudo žvaigždės Grace Kelly antras vaikas ir vienintelis sūnus Albertas Alexandre'as Louis Pierre'as Grimaldi gimė 1958 metų kovo 14 dieną. Mokslus jis baigė Monake ir Jungtinėse Valstijose.

Po trumpos tarnybos Prancūzijos karo laivyne jis dirbo stažuotoju Niujorko kompanijoje „Morgan Guaranty Trust“.

1982 metais autokatastrofoje netekęs motinos Albertas sugrįžo į Monaką, kur atsidavė savo meilei sportui.

Kitaip nei jo seserys Caroline ir Stephanie, Albertas gana sėkmingai slėpė savo asmeninį gyvenimą nuo visuomenės, nors praeityje kompaniją viešose vietose jam palaikiusių moterų sąrašas yra toli gražu netrumpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius