Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujoje knygoje atskleidžiamos Coco Chanel ir nacių bendradarbiavimo detalės

Dizainerė Coco Chanel Antrojo pasaulinio karo metu bendradarbiavo su naciais, teigiama naujoje Jungtinių Amerikos Valstijų žurnalisto Halo Vaughno knygoje „Sleeping With the Enemy: Coco Chanel's Secret War“ („Miegoti su priešu: slaptasis Coco Chanel karas“).
Coco Chanel 1969-aisiais
Coco Chanel 1969-aisiais / „Scanpix“ nuotr.

Pasak žurnalisto, Coco Chanel buvo „pašėlusiai antisemitiška daug anksčiau, nei šis klausimas tapo toks svarbus vokiečiams“. H.Vaughno teigimu, Coco neslėpė savo antipatijos žydams, profesinėms sąjungoms, socializmui, masonams ir komunizmui.

Knygoje taip pat rašoma, kad 1940 metais Coco buvo užverbuota į abverą (Vokietijos karinę žvalgybą ir kontržvalgybą 1921–1944 m. laikotarpiu) ir kad ji turėjo meilužį Baroną Hansą Guntherį von Dincklage, kuris karo metu buvo pagerbtas pačių Adolfo Hitlerio ir Josepho Goebbelso.

Amerikietis, šiuo metu Paryžiuje gyvenantis H.Vaughnas teigia, kad Coco bendradarbiavo ir miegojo su vokiečių agentu, mėgėjiškai darbavosi nacių užsienio politikoje ir dalijosi savo buvusio mylimojo Vestminsterio hercogo mintimis apie žydus.

Vaughno teigimu, abvero įrašuose dizainerė minima kaip agentė F-7124. Jos kodinis vardas „Westminster“ yra siejamas su jos buvusiu antisemitinių pažiūrų neslepiančiu mylimuoju.

Coco Chanel prisideda prie gausaus būrio kitų garsių Prancūzijos menininkų, kurie bendradarbiavo su naciais – tarp jų buvo ir Maurice'as Chevalier, Jeanas Cocteau, Sacha Guitry, Serge'as Lifaras ir Edith Piaf.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius