Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Naujoji Ispanijos karalienė Letizia dėl sosto atsisako roko

Naujoji Ispanijos karalienė Letizia nuo ketvirtadienio atiduos ir tą mažytę privačią erdvę, kurioje galėdavo su draugais išsmukti į kavines, spektaklius ar nepriklausomo roko koncertus.
Karalius Felipe VI su žmona Letizia ir dukromis Sofia ir Leonor
Karalius Felipe VI su žmona Letizia ir dukromis Sofia ir Leonor / AOP nuotr.

Elegantiškosios 41 metų princesės slaptas sukinėjimasis visuomenėje, dažnai – su keliomis draugėmis ir be karališkų drabužių, suteikdavo daug peno Ispanijos paskalų žiniasklaidai.

Šviesiaplaukė buvusi televizijos žinių vedėja pernai balandį buvo nufotografuota su džinsais ir juodu odiniu švarku netoli JAV alternatyviojo roko grupės „Eels“ koncerto Madride.

Keliais mėnesiais anksčiau ji buvo prisidėjusi prie žiūrovų ispanų grupės „Los Planetas“ koncerte.

Ir atrodo, kad ji yra didelė Las Vegaso grupės „The Killers“ gerbėja, mačiusi juos Madride 2012 metų rugsėjį ir per didžiulį roko festivalį rytinėje šalies pakrantėje esančiame Benikasime pernai liepą.

Tačiau po to, kai birželio 2-ąją buvo paskelbta apie karaliaus Juano Carloso atsistatydinimą, šios taksi vairuotojo vaikaitės gyvenimas keisis dar kartą.

Letizios išvykos pernai tikrai ėmė mirgėti antraštėmis bulvarinėje žiniasklaidoje, buvo  užsimenama ir apie gandus dėl jos santuokos su princu Felipe problemų, sakė karališkosios šeimos stebėtojas Jose Apezarena.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Princo Felipe ir princesės Letizios vestuvės
AFP/„Scanpix“ nuotr./Princo Felipe ir princesės Letizios vestuvės

„Kažkas ne taip“

„Karališkoji šeima leido princesei suprasti, jog jos nuolatinės išvykos sudaro įspūdį, kad kažkas ne taip“, – sakė J.Apezarena, kuris parašė šiemet išleistą knygą „Felipe ir Letizia. Sosto užkariavimas“ (Felipe y Letizia. La conquista del trono).

1972 metų rugsėjo 15 dieną vidurinės klasės šeimoje gimusi Letizia Ortiz buvo jau įžengusi į ketvirtą dešimtį, kai susipažino su Felipe, už kurio ištekėjo 2004-aisiais. Ji jau buvo išsiskyrusi, padariusi karjerą televizijoje, su susiformavusiais pomėgiais.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Princesė Letizia
AFP/„Scanpix“ nuotr./Princesė Letizia

Savo naujojo vaidmens ji ėmėsi „tarsi tikro darbo ir taikė ankstesnius savo darbo metodus“, sakė J.Apezarena.

Letizią jos aplinkos žmonės vadina atsakingu žmogumi ir perfekcioniste nuo jaunumės, sakė jis.

Kaip sosto įpėdinio sutuoktinė ji dalyvaudavo savaitiniuose karališkosios šeimos susitikimuose.

Kilusi ne iš karalių luomo, vis dar palaikanti ryšius su senais draugais, ji atsinešė naują požiūrį, „kitokius nei karaliaus šeimos jausmus“, tvirtina J.Apezarena.

Letizia daug išmoko po to, kai prieš dešimtmetį ištekėjo už būsimojo Ispanijos karaliaus Felipe VI, ir ji žino, kad tapusi karaliene turės naujų įsipareigojimų, sakė konservatyvaus ispanų dienraščio „El Mundo“ žurnalistė Cote Villar.

„Ji daug kuo domisi. Ji yra savo laikų moteris, daug studijavusi ir kultūringa, – sakė C.Villar. – Nuo to laiko, kai karalius sausio mėnesį jiems pasakė, kad atsisakys sosto, ji daugiau neberengė tokių išvykų; tai geriausias įrodymas, kad ji puikiai žino, ką reiškia būti karaliene.“

„Scanpix“/„Sipa Press“ nuotr./Princesė Letizia su dukromis Sofia ir Leonor
„Scanpix“/„Sipa Press“ nuotr./Princesė Letizia su dukromis Sofia ir Leonor

Šalta ir atitolusi

Privačiame gyvenime Letizia dabar vedasi Felipę į savo „teritoriją“, jis „dabar eina žiūrėti filmų ir spektaklių, kurių niekad nebūtų matęs“, sakė C.Villar.

Nepaisant modernumo štricho, Letizia tinka rūmams, sakė žurnalistė ir pridūrė, kad princesė viešumoje dažnai atrodo įsitempusi, bijo ką nors padaryti ne taip, ir „pernelyg nerimauja dėl to, ką apie ją pasakys žmonės“.

Kai kurių žmonių šalta ir atitolusia laikoma Letizia yra mažiausiai populiari karališkosios šeimos narė.

Tačiau birželio 9 dieną – savaitė po Juano Carloso pranešimo apie sosto atsisakymą sūnaus naudai – paskelbtos apklausos rezultatai rodo šiokį tokį pagerėjimą: truputį daugiau nei 54 proc. respondentų palankiai įvertino Letizią.

Letizia išvengė didelių klaidų, o jos pasirengimas išklausyti pelnė jai daugelio su ja bendraujančių žmonių pagarbą, nepaisant kartais „pernelyg kritiškos“ ispanų žiniasklaidos.

Po pranešimo apie karaliaus pasitraukimą Ispanijos žiniasklaida tapo „daug draugiškesnė“, sakė C.Villar.

O Letizios karūnavimas gali dar labiau pagerinti jos įvaizdį, sakė J.Apezarena.

Letizia išvengė didelių klaidų, o jos pasirengimas išklausyti pelnė jai daugelio su ja bendraujančių žmonių pagarbą, nepaisant kartais „pernelyg kritiškos“ ispanų žiniasklaidos, teigia jis.

„Būti princese ne tas pats, kas būti karaliene. Jie pamatys ją naujoje šviesoje ir, neabejotinai, truputį supratingiau, nes kai esi kandidatas, esi tikrinamas“, – sakė J.Apezarena.

Kai Letizios vyras ketvirtadienį bus prisaikdintas karaliumi Felipe VI, pora važiuos per Madridą ir vietoje džinsų Letizia apsivilks karališkai progai deramą suknelę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius