Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujoji „Mis Prancūzija“ didžiuojasi savo kosmopolitiška šalimi

Šaknų Benine turinti prancūzų studentė Flora Coquerel, kuri šeštadienį vakare buvo karūnuota „Mis Prancūzija“, sakė, kad didžiuojasi atstovaudama „kosmopolitiškai“ šaliai.
Flora Coquerel
Flora Coquerel / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Grožis Prancūzija

19-metė F.Coquerel iš Orleano įveikė 33 varžoves ir tapo Dižone vykusio bei televizijos transliuoto konkurso nugalėtoja.

Pergalę ji pasiekė tokiu metu, kai Prancūzijoje yra kilęs susirūpinimas dėl virtinės rasistinių incidentų, tarp kurių buvo užgaulūs komentarai dėl šalies aukščiausio rango juodaodės politikės – teisingumo ministrės Christiane Taubira.

Pirmojoje po grožio konkurso spaudos konferencijoje E.Coquerel užsiminė, jog jos pergalė įrodo, kad Prancūzija priima skirtingas kilmes.

„Aš labai didžiuojuosi atstovaudama kosmopolitiškai Prancūzijai“, - sakė ji ir pridūrė, kad viliasi pasinaudoti savo titulu ir skatinti raštingumą bei moterų integraciją darbo vietose.

Prieš konkursą F.Coquerel, kurios motina yra iš Benino Vakarų Afrikoje, televizijai „France 3“ sakė mananti, kad mišrus jos paveldas yra privalumas.

„Jis rodo, kad šiandienos Prancūzija yra mišri Prancūzija, kurioje yra visos kultūros, ir aš manau, kad daug žmonių manyje pamatys save“, - sakė ji.

F.Coquerel buvo išrinkta pagal televizijos žiūrovų ir iš įžymybių sudarytos vertinimo komisijos balsus. Žiuri šiemet vadovavo prancūzų ir kanadiečių dainininkas Garou , nes kino žvaigždė Alainas Delonas spalio mėnesį atsisakė garbės prezidento iki gyvos galvos titulo – kilus ginčui dėl jo paramos kraštutinių dešiniųjų Nacionalinio fronto partijai.

Konkurso organizatoriai kritikavo A.Deloną už komentarus, palaikiusius antiimigracinį Nacionalinį frontą, jo įkūrėją Jeaną-Marie Le Peną ir jo dukrą, dabartinę partijos lyderę Marine Le Pen.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius