-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Obamos dukterys jau paverstos lėlėmis

JAV prezidento Baracko Obamos atvaizdas jau puošia marškinėlius, kavos puodelius, vyno butelius ir net lūpų dažus, o dabar žaislus „Beanie Babies" gaminanti kompanija pristatė dvi minkštas lėles – „Nuostabiąją Maliją" ir „Mieląją Sašą".
Obamos dukterys jau paverstos lėlėmis.
Obamų šeimyna / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tiesa, Ilinojuje įsikūrusios „Ty, Inc." darbuotojai tvirtina, kad lėlės sukurtos ne pagal pirmosios šalies poros dukterų atvaizdus.

„Sasha ir Malia yra nuostabūs vardai <...> jie labai tiko lėlėms, kurias gaminome" , – CNN sakė kompanijos viceprezidentė pardavimo reikalams Tania Lundeen.

„Nedarėme šių lėlių išoriškai panašių į kurią nors Obamų mergaitę", – pažymėjo ji ir pridūrė, kad naujosios lėlės yra tokio paties pavyzdžio, kaip ir kitos „Ty Girlz".

„Nuostabioji Malija" ir „Mieloji Saša", kurios parduotuvių lentynose visoje Amerikoje pasirodė šį mėnesį, yra pirmosios afroamerikietes vaizduojančios šios kolekcijos lėlės. Jų kompanijoje dar yra „Kunkuliuojanti Britni (Spirs)" (Bubbly Britney (Spears)), „Laimingoji Lindsėj (Lohan)" (Lucky Lindsay (Lohan)) ir „Brangioji Paris (Hilton)" (Precious Paris (Hilton)).

Tačiau T.Lundeen sakė, kad kompanija vengia lėlėms duoti „kokių nors konkrečių šiuo metu gyvenančių asmenų" vardus, nes nenori „primesti jokių išankstinių idėjų", kurios veiktų tai, kaip vaikai su jomis žaidžia.

„Nuostabiosios Malijos" plaukai surišti į uodegą, ji aprengta džinsais ir melsvais marškinėliais, o „Mieloji Saša" yra su dviem kasytėmis ir vilki baltą palaidinę, rausvą sijonėlį bei melsvas tampres. Jos parduodamos už 9,99 dolerio (26,6 lito).

„Ty, Inc." nesiekė leidimo šių lėlių vardams, kuriuos kai kas laiko nederamais.

„Reikia prisiminti, kad jos pačios dar yra vaikai, – laikraščiui „Chicago Tribune" sakė tėvams skirto žurnalo „Parenting" redaktorė Christina Vercelletto. – Tam tikra prasme masiškai jas pardavinėti kaip žvaigždes ir paversti lėlėmis, kurios atrodo truputį brandesnės už jas? Signalas toks: mergaitės turėtų atrodyti vyresnės."

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius