-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Optinė apgaulė: stulbinančios menininko Johanneso Stoetterio manipuliacijos su žmogaus kūnu

Geriausias pasaulyje piešinių ant kūno meistras Johannesas Stoetteris stulbinančių nuotraukų serijoje sukūrė gamtoje išnykstančio kūno iliuziją.
Vienas iš  Johanneso Stoetterio kūrinių
Vienas iš Johanneso Stoetterio kūrinių / Kadras iš vaizdo įrašo

Daugiau menininko kūrinių rasite paspaudę čia.

Garsus menininkas tapydamas ant vyrų ir moterų kūnų pademonstravo, kaip žmogus gali susilieti su gamta, rašo „The Dailymail“.

Tokiam meno kūriniui sukurti J.Stoetteriui prireikia maždaug 5 mėnesių, per šį laiką vyriškis itin kruopščiai planuoja kiekvieną kūrinio detalę, o žmogaus kūną apipiešti odos porų neužkemšančiais dažais pakanka ir 8 valandų.

Kruopštus darbas, stulbinantys kūriniai ir nepaprasta išmonė pelnė Johannesui Stoetteriui geriausio piešinių ant kūno (angl. bodypainting) menininko titulą.

Vienas paskutiniųjų ir tikriausiai pats įspūdingiausias menininko darbas – nepaprastai tikroviškai atrodanti tropinė varlė, į kurią geriau įsižiūrėję galėtumėte pamatyti 5 žmones.

„Pirmąjį piešimo ant kūno eksperimentą atlikau 2000-aisiais. Ši idėja man buvo kilusi jau prieš penkerius metus, tačiau ją įgyvendinau tik sulaukęs 23 metų amžiaus. Piešimas ant žmogaus kūno mane taip sužavėjo, kad norėjau tai išbandyti dar kartą, tik su kitu modeliu ir naudojant kitas spalvas. Niekuomet nesitikėjau, kad iš šio hobio aš kada nors uždirbsiu pinigų, tačiau tai manęs nė kiek neatbaidė“, – pasakojo Italijoje gyvenantis piešinių ant kūno meistras Johannesas Stoetteris.

VIDEO: Johanneso Stoetterio kūriniai pasaulio čempionte

2009 metais J.Stoetteris pirmą kartą išbandė savo jėgas piešinių ant kūno čempionate, tuomet jis užėmė 5-ąją vietą. Nuo tada, menininko teigimu, ir prasidėjo jo kaip tapytojo ant kūno era.

„Nuo tos akimirkos aš pasiryžau laimėti pasaulio čempiono titulą, be galo stengiausi jį pasiekti ir galiausiai 2012 metais visos mano pastangos atsipirko – aš tapau geriausiu. Tai buvo pati didingiausia akimirka mano gyvenime“, – apie laimėjimo džiaugsmą pasakojo J.Stoetteris.

Pasakodamas, kodėl susižavėjo būtent tapyba ant kūno, J.Stoetteris tikino, kad ši tapyba yra speciali tuo, jog meno kūrinys yra gyvas ir gali judėti.

„Piešiniai ant drobės išsilaiko visą amžinybę, tuo tarpu menas ant kūno išbūti gali tik keletą valandų. Galiausiai, žmogaus oda yra puikus ir patogus pagrindas tapybai. Daugiausia įkvėpimo savo kūriniams aš semiuosi iš gamtos, pasaulį, jo spalvas ir formas aš stebiu skaidriomis akimis ir plačiai atverta širdimi“, – tikino menininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius