Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagal „The Doors“ klavišininko knygą bus kuriamas filmas apie vis dar gyvą Jimą Morrisoną

Pagal grupės „The Doors“ klavišininko Ray‘aus Manzareko knygą „Poetas tremtyje“ (angl. „The Poet in Exile“) bus nufilmuotas filmas apie roko legendą Jimą Morrisoną.
Jimas Morrisonas
Jimas Morrisonas / „Scanpix“ nuotr.

72-ejų R.Manzareko knyga pagrįsta spėjimu, kad grupės „The Doors“ vokalistas J.Morrisonas iš tikrųjų nemirė 1971-aisiais. Herojus, sukurtas pagal paties autoriaus portretą, kūrinyje vadinamas Rojumi.

Kartą jis gauna laišką nuo žmogaus, gyvenančio Indijos vandenyne esančioje saloje. Rojus supranta, kad žinutė buvo parašyta Seišeliuose besislapstančio jo buvusio kolegos iš grupės – „poeto“.

„Pirmasis klausimas, kurio visi teiraujasi – „Ar manai, kad J.Morrisonas tikrai mirė?“. Galiu pasakyti tik tiek – aš asmeniškai nesu jo matęs ar girdėjęs nuo tada, kai Jimas paliko Paryžių prieš 40 metų. Aš ilgiuosi to vyruko. Jis buvo poetas, nuostabus artistas, tikras šamanas. Ir beprotiškai geras draugas“, – kalbėjo R.Manzarekas.

„Aš ilgiuosi to vyruko. Jis buvo poetas, nuostabus artistas, tikras šamanas. Ir beprotiškai geras draugas“, – sakė R.Manzarekas.

Kaip pranešė Variety.com, pats R.Manzarekas filme savo herojaus vaidinti neketina, tačiau neatmeta galimybės pasirodyti viename iš epizodinių vaidmenų. Muzikantas dirbs filmo kūrybinėje grupėje kaip prodiuseris, taip pat įrašys būsimos juostos garso takelį.

Filmo scenaristu ir režisieriumi taps Timas Sullivanas, anksčiau dirbęs prie kino juostos „Detroitas – roko miestas“ (angl. „Detroit Rock City“). Šis filmas pasakojo apie grupės „Kiss“ gerbėjų kelionę į mylimų rokerių koncertą.

Planuojama, kad knygos „Poetas tremtyje“ ekranizacijos filmavimo darbai prasidės 2012-aisiais. R.Manzarekas ir J.Morrisonas legendinę grupę „The Doors“ Los Andžele įkūrė 1965-aisiais drauge su gitaristu Robbie Kriegeriu ir būgnininku Johnu Densmore‘u.

Paslaptinga mirtis

J.Morrisonas Paryžiuje mirė 1971-aisiais, kaip manoma, perdozavęs vaistų. Jam buvo tik 27-eri. Oficialia mirties priežastimi nurodytas širdies smūgis. Tačiau egzistuoja galybė kitų mirties teorijų – heroino perdozavimas, savižudybė ir kt. Daug „The Doors“ lyderio gerbėjų tiki, kad jis tik inscenizavo savo mirtį ir vis dar yra gyvas.

VIDEO:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius