Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patrickas Stewartas: „Turėtų būti leista patiems nuspręsti, kada mirti“

Garsus britų aktorius Patrickas Stewartas, pažįstamas kino mėgėjams iš tokių filmų kaip „Iksmenai“ ir „Star Trekas“ tikina, jog žmonėms turėtų būti palikta teisė spręsti, kada atsisveikinti su gyvenimu.
Patrickas Stewartas
Patrickas Stewartas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kino žvaigždė Showbizspy.com sakė palaikantis eutanaziją, galinčią palengvinti kenčiančiųjų likimą. Jo nuomone, civilizuota savižudybė – būdas išspręsti nebegalinčių susitaikyti su liga kančias. Prabilti apie eutanaziją P.Stewartą paskatino neseniai pasaulio žiniasklaidoje nuaidėjęs įvykis, kuomet aktorė ryžosi pati nutraukti gyvenimą dėl to, kad nebeištvėrė savo ligos.

Buvusi „Bondo mergina“, 65-erių Angela Scoular sirgo žarnyno vėžiu. Ji mirė praėjusią savaitę, kaip manoma, išgėrusi rūgšties arba toksiškų chemikalų. Būtent jos atvejis pastūmėjo P.Stewartą palaikyti labdaros organizaciją „Dying With Dignity“ (liet. „Ori mirtis“), kuri reikalauja, kad oficialiai būtų leista atlikti eutanaziją.

„Šis asmuo buvo pastūmėtas į ekstremalią situaciją ir dėl to paliko gyvenimą pačiu šiurpiausiu būdu. Pasaulyje privalo būti alternatyva, kai kažkas kenčia ir yra pasirengęs išeiti. Tai, kad medicina gali padėti palaikyti kažkieno gyvybę – ne visada yra geriausias sprendimas“, – sakė 70-metis aktorius. Jis prisipažino palaikantis žmogaus teisę numirti ir dėl to, kad nerimauja dėl savo paties sveikatos problemų.

„Būti įkalintam skausmo kamuojamame kūne, prarasti galimybę bendrauti, vaidinti – tai mane gąsdina. Mano gydytojai Los Andžele pasakė, kad man koronarinė širdies liga. Per 10 minučių atsidūriau tarp tų, prie kurių prieina ir paklausia, kas yra jų artimiausias giminaitis. Dabar susitinku su gydytoju dukart per metus, kad man atliktų patikrinimą. Kaskart baisu, ką po jo pasakys“, – teigė P.Stewartas. Jis pridūrė, kad lemiamą akimirką pats norėtų spręsti savo likimą. „Gimdamas neturėjau jokio pasirinkimo. Norėčiau turėti jį mirdamas“, – sakė aktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius