Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pierre'as Cardinas: man mada – kaip narkotikas

Legendinis prancūzų mados kūrėjas Pierre'as Cardinas savo darbą vadina gyvenimo džiaugsmo suteikiančiu "narkotiku" ir žada toliau tęsti jau šešis dešimtmečius trunkančią savo kaip mados dizainerio karjerą.
Pierre'as Cardinas
Pierre'as Cardinas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Pierre Cardin Mada

„Aš myliu šį darbą. Tai mano aistra, tai mano narkotikas“, – antradienį spaudos konferencijoje Tokijuje sakė 88–erių P.Cardinas, netrukus minėsiantis 60–metį savo firmos, kuriai priklauso maždaug 1000 gaminių, parduodamų su menininko vardu, licencijos.

Nepaisant to, ką gali pagalvoti kiti, „aš vis dar tęsiu tai “, sakė paskutinis iki mūsų dienų išlikęs garsiųjų Paryžiaus pokario epochos mados namų kūrėjas.

Iš savo meniška betvarke išsiskiriančio biuro P.Cardinas vadovauja vienai sėkmingiausių pasaulyje mados imperijų, kurią vienas išlaikė visus 60 metų, kai kiti aukštosios mados namai „aplipo“ bendraturčiais.

Pasak P.Cardeno, šiais laikais būti mados kūrėju yra sunkiau, nes mada labai greitai kinta.

„Pasaulyje yra tiek daug dizainerių. Visose šalyse neįmanoma kasmet keisti mados tendencijų, nes tai kvaila, –sakė P.Cardinas. –Jūs žinote, kad drabužiai yra labai brangūs“.

„Yra daug dizainerių, kurie atrodo gražūs, pamišę, fantastiški. Tačiau jie nėra rytdienos mada“, – sakė jis pridurdamas, kad tokie ilgai neišsilaiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius