Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Polanskio auka ragina nutraukti bylą

Romano Polanskio lytinio nusikaltimo auka dar kartą paragino nutraukti režisieriui iškeltą bylą ir paprašė žiniasklaidos palikti ją ramybėje, rodo pirmadienį paskelbti teismo dokumentai.
Romanas Polanskis
Romanas Polanskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Samanthos Geimer advokatai tokį prašymą išdėstė Los Andželo teismui penktadienį pateiktame dokumente. Tai jau ne pirmas nukentėjusiosios prašymas nutraukti šią 1977 metų baudžiamąją bylą R.Polanskiui, kuris praėjusį mėnesį buvo areštuotas Šveicarijoje.

Dokumente sakoma, kad S.Geimer, kuri dabar su vyru ir vaikais gyvena Havajuose, po R.Polanskio arešto kilus žiniasklaidos triukšmui patyrė sveikatos problemų ir turi nerimauti dėl savo darbo.

Dokumente minimi CNN laidų vedėjo Larry Kingo, JAV pokalbių laidų karalienės Oprah Winfrey, „visų“ nacionalinių televizijų ryto laidų, trijų „The Los Angeles Times“ reporterių ir „vos ne kiekvieno didelio laikraščio“ iš JAV ir viso pasaulio skambučiai.

„Samantha ir jos advokatas atsakė į beveik 500 viso pasaulio žiniasklaidos telefono skambučių su prašymais pakomentuoti“, – sakoma prašyme, kuris buvo pateiktas Kalifornijos 2–osios apygardos apeliaciniam teismui.

„Atsakymas yra „Prašom palikti mane ramybėje“. Bet jie nepalieka jos ramybėje. Skambučiai bet kuriuo metu, veržimasis į jos namus, į jos mobilųjį telefoną ir darbovietę... Auka vėl yra auka“, – sakoma dokumente.

„Dėl šio persekiojimo ji patyrė su sveikata susijusių problemų. Dėl persekiojimo kišamasi į jos... darbą“, – pažymi advokatai ir priduria, kad jų klientei iškilo „reali galimybė“ netekti darbo.

S.Geimer buvo romantiška 13 metų mergaitė, kai R.Polanskis daugiau kaip prieš tris dešimtmečius savo draugo aktoriaus Jacko Nicholsono namuose Holivud Hilse ją per fotosesiją prigirdė šampanu ir vaistais.

Iš pradžių režisierius buvo apkaltintas šešiais sunkiais nusikaltimais, tarp jų – išžaginimu ir sodomija. Vėliau pagal susitarimą, kuris iš dalies buvo sudarytas tam, kad S.Geimer nereikėtų dalyvauti teismo procese, kaltinimai buvo sušvelninti iki neteisėtų lytinių santykių.

R.Polanskis 42 dienas praleido kalėjimo ligoninėje, kur jam buvo atliekama psichiatrijos ekspertizė, bet 1978 metais nuosprendžio paskelbimo išvakarėse pabėgo iš Jungtinių Valstijų. Jo advokatai teigė, kad jo bylos nagrinėjimui vadovavęs teisėjas surengė netinkamas diskusijas su Los Andželo prokurorais ir planavo nesilaikyti susitarimo, sudaryto su režisieriaus teisininkų komanda.

S.Geimer advokatas Lawrence'as Silveris teismui pateiktame prašyme nurodo, kad R.Polanskis buvo priverstas bėgti dėl „korumpuoto“ teisėjo.

„Nesvarbu, koks yra jo nusikaltimas, su Polanskiu turėjo būti elgiamasi teisingai, (bet) nebuvo, – sakoma dokumente. – Ta diena, kai Polanskis pabėgo, buvo liūdna... Amerikos teisingumui. Samantha neturėtų būti verčiama (už tai) mokėti.“

„Oskaro“ laureatas R.Polanskis, kaip pranešama, pagal 1993 metais pasiektą civilinį susitarimą sutiko sumokėti S.Geimer 500 tūkst. dolerių (1,2 mln. litų), tačiau vis dar neaišku, ar jis tikrai sumokėjo visus žadėtus pinigus.

Jungtinės Valstijos praėjusį penktadienį oficialiai paprašė Šveicarijos išduoti R.Polanskį, kuris tardymo izoliatoriuje laikomas nuo pat arešto Ciuriche rugsėjo 26 dieną. 76 metų režisierius į Šveicariją atvyko atsiimti kino festivalio apdovanojimo. Tokių klasika tapusių filmų kaip „Rozmari kūdikis“ ir „Kinų kvartalas“ kūrėjas žadėjo kovoti su ekstradicija, o analitikai sako, kad tai galėtų užtrukti mėnesių mėnesius. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius