Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos kosmetikos milžinės „L'Oreal“ paveldėtoja tapo neveiksni dėl smegenų ligos

Prancūzijos kosmetikos milžinės „L'Oreal“ paveldėtoja Liliane Bettencourt dėl smegenų ligos negali tvarkyti bendrovės reikalų, todėl jai turi būti skirta sustiprinta juridinių interesų apsauga, vienas informuotas šaltinis antradienį citavo gydytojų išvadas.
Liliane Bettencourt
Liliane Bettencourt / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 L'Oreal Prancūzija

Šis pareiškimas buvo paskelbtas didėjant įtampai tarp 89 metų milijardierės ir jos dukros Francoise Bettencourt-Meyers, kuri ėmėsi teisinių veiksmų, teigdama, jog jos motina nori pasinaudoti pasipelnyti siekiantys sukčiai.

Savo vardo nepanoręs viešinti šaltinis atskleidė naujienų agentūrai AFP teismo paskirtų gydytojų atlikto L.Bettencourt sveikatos tyrimo išvadas, kuriose sakoma, jog „smegenų liga“ sukėlė „psichinių ir fizinių funkcijų pakitimus“.

L.Bettencourt, kuri yra turtingiausia moteris Prancūzijoje, „turi būti užtikrinta jos civilinio gyvenimo, susijusio su paveldėtu turtu ir asmeniniais reikalais, apsauga sustiprintos juridinių interesų apsaugos pavidalu“, sakoma gydytojų ataskaitoje.

Trys gydytojai šią ataskaitą pateikė praeitą mėnesį, išnagrinėję duomenis apie L.Bettencourt būklę, tačiau jos asmeniškai neištyrė, sakė šaltinis. Apie gydytojų pateiktas išvadas taip pat paskelbė dienraštis „Le Monde“.

Su politiniais skandalais persipynęs ginčas tarp L.Bettencourt, kurios kosmetikos imperija vertinama apie 15 mlrd. eurų (51,8 mlrd. litų), ir jo dukros atsinaujino praeitą savaitę.

Francoise ėmėsi teisinių veiksmų prieš savo motinos advokatą Pascalį Wilhelmą, pateikusi skundą dėl interesų konflikto, kylančio dėl teisininko rūpinimosi L.Bettencourt reikalais.

F.Bettencourt-Meyers pernai padavė į teismą vieną savo motinos draugą dėl įtariamo piktnaudžiavimu pasitikėjimu, tačiau ši byla įstrigo, įsivėlusi į kaltinimų dėl Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy vyriausybės neteisėto politinio finansavimo voratinklį.

AFP susisiekus su P.Wilhelmu, šis atsisakė komentuoti antradienį paskelbtų pareiškimų detales, tačiau pasmerkė „aiškų medicinos konfidencialumo pažeidimą“.

Jeigu būtų nuspręsti įgyvendinti gydytojo rekomendaciją užtikrinti sustiprintą pacientės juridinių interesų apsaugą, milijardierei būtų paskirtas prižiūrėtojas, prižiūrėsiantis L.Bettencourt išlaidas, tačiau jis neįgis visateisio juridinio patikėtinio statuso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius