Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasidėjo Michaelo Jacksono gydytojo Conrado Murray teismas

Jungtinėse Valstijose antradienį prasidėjo popžvaigždės Michaelo Jacksono gydytojo Conrado Murray teismas, kuriame bus mėginama įrodyti, jog pastarasis kaltas dėl dainininko mirties prieš dvejus metus dėl vaistų perdozavimo.
Gerbėjai ragino nepasigailėti M.Jacksono žudiko
Gerbėjai ragino nepasigailėti M.Jacksono „žudiko“. / „Scanpix“ nuotr.

Teisėjas Michaelas Pastoras pakvietė kaltintojus paskelbti pirmąjį savo pareiškimą procese, kuris gali trukti penkias savaites.

C.Murray kaltinamas skyręs per didelę dozę raminamųjų, nuo kurių sustojo popkaraliaus širdis.

Gydytojo C.Murray teismas suteiks publikai daugiau informacijos apie paskutines popkaraliaus, kuris intensyviai rengėsi sugrįžimo turui, dienas.

Ši koncertinė kelionė turėjo atgaivinti M.Jacksono muzikinę karjerą, kuriai rimtai pakenkė 2005 metais pasibaigęs teismo procesas, kuriame atlikėjas buvo kaltinamas vaikų tvirkinimu. Tada prisiekusieji išteisino dainininką.

Į teismo procesą, kuris rodomas televizijos tiesioginiame eteryje, atvyko dainininko tėvai Joe ir Katherine, jo seserys Janet ir LaToya, taip pat kiti šeimos nariai. Prie Los Andželo teismo susirinko daugybė žiniasklaidos atstovų ir popkaraliaus gerbėjų, kurių rankose – dainininko nuotraukos, saulėgrąžos ir plakatai su užrašais „Teisingumo Michaelui“.

Medicinos ekspertizė atskleidė, kad M.Jacksonas mirė 2009 metų birželio 25 dieną Los Andžele nuo mirtinos stipraus anestetiko propofolio dozės, gautos kartu su kitais vaistais.

Būtent C.Murray skyrė dainininkui propofolį kaip priemonę nuo nemigos. Prokurorai mano, kad gydytojas, skyręs neteisingą dozę, kaltas dėl nužudymo per neatsargumą. Tačiau gynėjai su tuo nesutinka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius